Ostali sportovi

Selby u nemogućoj misiji

Branko Barić • ponedjeljak, 07.05.2007.

Došli smo i do posljednjeg dana Svjetskog prvenstva u snookeru koje se održava u Sheffieldu. Jučer je odigrana prva polovica susreta između Johna Higginsa i Marka Selbyja, nakon koje je puno zadovoljniji svjetski prvak iz 1998.

Higgins, koji je posljednji put finale svjetskog prvenstva igrao 2001. (izgubio od O'Sullivana), nakon jučerašnjeg dana vodi 12:4 i možda već polako hladi šampanjac za današnje konačno slavlje. Treba reći da Selby ipak nije zaslužio takav zaostatak jer ga sreća u nekim frameovima defintivno nije mazila. Počelo je odlično, izjednačeno, s velikim breakovima s obje strane (Selby upisuje i svoj 11. century na turniru), i na prvu pauzu se odlazi s rezultatom 5:3 za škotskog majstora. Kad su se vratili, novi broj jedan na svjetskoj listi totalno preuzima kontrolu nad susretom i uz dodatnu pomoć sreće (nekoliko kickova kod Selbyja u ključnim trenucima i par važnih sretno ubačenih kugli) dolazi do velike prednosti. Publika je mogla uživati i u dva lijepa Higginsova troznamenkasta breaka u 11. i 17. frameu.

Hoće li Higgins osvojiti i svoj drugi naslov ili će mladić iz Leicestera napraviti senzaciju i osvojiti svoj prvi, saznat ćemo danas.. Igra se na 18 pobjeda, a pobjedniku će osim slave i ponosa pripasti i 220 000 funti. Vlasnik najvećeg breaka na turniru, a trenutno vodi Ali Carter sa 143, dobit će 10 000 funti. Ukoliko danas netko napravi maksimalni break od 147, pripast će mu i dodatna nagrada od nevjerojatnih 147 000 funti.

Svjetsko prvenstvo, finale (trenutni rezultat): Higgins – Selby 12:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!