Vodeni sportovi

Završen Svjetski kup u kajaku i kanuu

Sportnet • nedjelja, 06.05.2007.

Finalnim utrkama održanim u nedjelju završio je Svjetski kup 1 u kajaku i kanuu na mirnim vodama Zagreb 2007. Organizator ove trodnevne sportske priredbe bio je Hrvatski kajakaški savez koji je ove godine okupio znatan broj natjecatelja, preko 600 vrhunskih kajakaša i kajakašica iz cijelog svijeta, točnije 43 države...

Natjecatelji na ovoj regati odmjerili su svoje snage u 50 finalnih utrka na 200, 500 i 1000 metara, održanih u dva dana, 5. i 6.svibnja, i time pokazali koliko su zapravo spremni za daljnja natjecanja. Najbolje rezultate ostvarile su reprezentacije Bjelorusije (14 medalja, 5 zlatnih), Kine (11 medalja, 5 zlatnih), te Kanade (9 medalja, 3 zlatne). Od hrvatskih natjecatelja najznačajniji rezultat ostvario je Mićo Janić, 6. mjesto u utrci K-1 500 m Finale B.

U utrci C-1 1000 m Finale A pobjedu je ostvario Kanađanin Mark Oldershaw, i time osvojio Trofej Matije Ljubeka. (Matija Ljubek je najtrofejniji hrvatski kanuist i jedan od najuspješnijih hrvatskih sportaša uopće. Blistave trenutke karijere doživio je osvajanjem dvaju zlatnih, te po jedne srebrne i brončane Olimpijske medalje, čime je zasluženo dobio titulu najuspješnijeg hrvatskog olimpijca u pojedinačnim sportovima svih vremena. Nakon završetka sportske karijere ostao je aktivan kao sportski djelatnik. Nažalost, prerana smrt odvojila ga je zauvijek od sporta. Po njemu danas nosi ime kajak i kanu klub u Zagrebu.)

Sve rezultate izlučnih, polufinalnih i finalnih utrka možete pronaći na www.kajak.hr.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!