Zimski sportovi

Poznati svi sudionici konferencijskih finala

Adam Bajić • utorak, 08.05.2007.

Posljednji klub koji je izborio mjesto među četiri najuspješnija u NHL-u ove sezone, je Detroit. Red Wingsi su se sinoćnjom pobjedom u San Joseu, s ukupnim rezultatom 4:2 protiv Sharksa plasirali u finale Zapadne konferencije, gdje ih čeka Anaheim…

Dva zgoditka napadača Samuelssona u prvoj trećini, bila su dovoljna Red Wingsima za četvrtu pobjedu u seriji protiv Sharksa i plasman u finale Zapada. Ostatak «posla» obavili su veterani Detroita Lidstrom i Chelios koji su predvodili neprobojnu obranu i «vječni» Hašek na golu, koji je obranio sve pokušaje domaćih.

U igri za jedan od najcjenjenijih sportskih naslova ostale su četiri najsamopouzdanije, najpripremljenije, iznimno vješte pa time i najbolje momčadi ove godine. O prvaku će odlučivati svaki detalj i nijansa: obrane vratara, poneka majstorija, fizička izdržljivost, agresivnost, mirnoća… Stručnjaci malu prednost daju Buffalu, a odmah zatim slijede Detroit i Anaheim. Što nikako ne znači da treba otpisati «gladnu» momčad Ottawe, koja naslov čeka dugih 80 (!) godina.

NHL, rezultati doigravanja (drugi krug): San Jose – Detroit 0:2 (2:4 u pobjedama).

Finale konferencija, parovi: Buffalo – Ottawa (Istok), Detroit – Anaheim (Zapad).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!