Rukomet

Ich bin ein Kieler

Petar Plevnik • četvrtak, 10.05.2007.

Sve priče o prelasku Nikole Karabatića u Ciudad Real, koje su se proteklih dana pojavile u španjolskim medijima, dobile su danas najbolji mogući demanti. Naime, francuski reprezentativac produžio je ugovor sa Kielom do 2012. godine...

Po mnogima najbolji svjetski rukometaš u ovom trenutku sa europskim je prvakom na još tri godine produžio do 2009. godine važeći ugovor, na taj način davši do znanja da ga ne uzbuđuje previše interes koji su nakon sjajnih ovosezonskih igara za njega pokazali španjolski klubovi, prije svih Ciudad Real i Barcelona.

23-ogodišnji Karabatić u redove Kiela stigao je početkom prošle sezone iz Montpelliera i već u prvoj sezoni sa popularnim Zebrama došao je do naslova njemačkog prvaka, da bi ove sezone, upravo ponajviše zahvaljujući sjajnim Karabatićevim igrama, Kiel došao do naslova europskog prvaka i pobjednika Njemačkog kupa, dok u prvenstvu, četiri kola prije kraja, Kiel dijeli prvo mjesto sa HSV-om.

O razlozima produženja ugovora i svom boravku u Kielu, Karabatić je rekao: "Presretan sam. U Kielu se osjećam odlično. Kiel je za mene momčad iz snova i tu sam pronašao svoj drugi dom. Odgovara mi apspolutno sve; navijači, dvorana, momčad, trener, grad, i zato želim ostati ovdje. Želim sa ovom momčadi, u kojoj sam stekao prave prijatelje, postići još puno toga. Ich bin ein Kieler, zaključio je Karabatić.

Oduševljenje ovakvim raspletom bilo je vidljivo i u riječima Kielovog sportskog direktora Uwea Schwenkera te trenera Zvonimira Serdarušića. "Nikola je budućnost Kiela. On je motor ove momčadi i sretni smo što je unatoč brojnim ponudama iz Španjolske odlučio produžiti ugovor s nama.", izjavio je Schwenker, dok je Serdarušić potvrdio kako je "Karabatić u ovom trenutku najbolji lijevi vanjski na svijetu, koji će Kielu pomoći da osvoji još mnogo trofeja u budućnosti".

Sudeći prema trenutnom raspoloženju u Kielu i odnosu snaga koji vladaju u europskom rukometu, u Kielu su konačno dočekali prekid španjolske dominacije i toliko željeni naslov prvaka Europe, koji očigledno ne misle tako lako predati u španjolske ruke. Nikola Karabatić je sasvim sigurno dovoljan razlog za to...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!