Ostali sportovi

Vlašić: "Kad sam ostala sama na zaletištu sve se otvorilo"

HINA • subota, 12.05.2007.

Hrvatska rekorderka u skoku u vis Blanka Vlašić, koja je jučer na atletskom Super Grand Prix mitingu u katarskoj Dohi pobijedila s preskočenih 204 cm, bila je vrlo zadovoljna svojim nastupom. Osim što je oborila hrvatski rekord, Blanka je ostvarila i najbolji rezultat na svijetu ove godine...

"Malo sam bila nespokojna dok nisam ostala sama na zaletištu. Nakon toga se naprosto 'otvorilo'. Kod preskočenih 200 cm ostala sam suzdržana, kao da mi je ove večeri pripadala ta visina. Moram priznati da nisam imala neki poseban osjećaj da mogu preko 202 cm. No, preskočila sam tu visinu, a nakon toga i hrvatski rekord na otvorenom - 204 cm. Tek tada su iz mene izašle emocije", izjavila je Blanka Vlašić.

Blanka je nakon toga čak i napala svjetski rekord na visini od 210 cm. Nije to bilo kurtoazno dizanje letvice da bi se odobrovoljilo publiku, već odvažan Blankin napad na visinu koju nikada do sada nije pokušala skakati. Pokušaji su bili dobri, a posebno drugi u kojem je bila najbliža uspješnom preskoku.

Vezane vijesti

Na službenoj internetskoj stranici Međunarodne atletske federacije (IAAF) autor izvještaja s mitinga u Dohi posvetio je veliku pažnju jučerašnjem Blankinom nastupu. U naslovu teksta ističe se "Vlašić impresivna", te se dodaje kako je dvostruka svjetska juniorska prvakinja u Dohi pokazala vrhunsku klasu, te je uvelike nadmašila svoju najveću suparnicu u posljednje vrijeme Belgijanku Tiu Hellebaut, koja je aktualna europska prvakinja na otvorenom i u dvorani.

Iza Blanke su u Dohi ostale Belgijanka Tia Hellebaut (198 cm) i Španjolka Ruth Beitia (196 cm). Treba reći i da je ovo bilo prvo ovogodišnje natjecanje Blanke Vlašić na otvorenom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!