Nogomet

Inter u stilu Reala, zaustavljen Milan

Ivana Spahija • nedjelja, 13.05.2007.

Već okrunjeni prvaci Italije, nogometaši Intera, uspjeli su se dva puta vratiti iz zaostatka protiv Lazija i djelomično se iskupiti za poraz u Kupu Italije. Na gostovanju kod Catanije finalist Lige prvaka, Milan, uzeo je tek bod, a Roma je izgubila na domaćem terenu...

Catania je na neutralnom terenu dočekala Milan koji traži bodove za dio ljestvice koji vodi u Ligu prvaka. Susret koji je trebao biti rutinski za ovogodišnje finaliste Lige prvaka na kraju nije bio zadovoljavajući za njih. Milan i Catania raspodijelili su bodove u susretu koji je završio rezultatom 1:1. Crveno - crni su već u drugoj minuti bili u prilici povesti, Inzaghi je iz voleja gađao mrežu Sicilijanaca i pogodio u gredu. U petoj minuti susreta Kaka je odlično dodao za Seedorfa koji nije propustio priliku zatresti mrežu Catanije za vodstvo Milana od 1:0. Igra se tijekom poluvremena odvijala većinom na sredini terena, tek je u 40. minuti zaprijetio Seedorf udarcem koji je završio nekoliko milimetara iznad grede.

Drugo poluvrijeme bolje su otvorili domaćini koji su u 59. minuti izjednačili na 1:1. Oddo je pogriješio u obrani Milana, a Spinesi je svladao Didu i doveo Cataniju do izjednačenja. Milanesi nisu stvorili neke ozbiljnije prilike u kojima bi zaprijetili vratima Catanije, jedino je u 76. minuti Brocchi dodao za Gilardina koji se nije snašao ispred praznog gola domaćina i loptu je poslao iznad grede. Nakon ove raspodjele bodova Milan se nalazi na četvrtom mjestu na ljestvici, Catania je na 14. mjestu.

Rasterećena Roma kod kuće je dočekala Torino koji je tražio bodove spasa za spas od ispadanja. I našao ih je, gosti su slavili rezultatom 1:0. Iako su susret bolje otvorili igrači Rome sa odličnom prilikom Tottija u drugoj minuti susreta, prvi su poveli gosti iz Torina u 12. minuti. Chivu je napravio pogrešku u obrani i spotaknuo se, a Muzzi je bez većih problema svladao domaćeg vratara Donija za vodstvo Torina od 1:0. Pet minuta kasnije Chivu se pokušao iskupiti pokušajem iz slobodnog udarca, lopta se odbila do Tottija koji je gađao preko gola. Susret je priveden kraju pri rezultatu 1:0 za Torino, Roma nakon ovog poraza i dalje ostaje na drugom mjestu na ljestvici, a Torino su ova nova tri boda malo udaljila od zone ispadanja te je trenutno na 12. mjestu.

Parma je bodove spasa potražila u utakmici protiv novopečenog drugoligaša Messine koju je kod kuće svladala rezultatom 4:1. Parma je povela u 23. minuti, Rossi je imao odličan proboj po desnoj strani gostujuće obrane i s lakoćom svladao Paolettija za 1:0. Šest minuta kasnije Muslimović je sa ruba šesnaesterca poslao loptu prema mreži Messine, Paolettiju je lopta prošla kroz ruke u praznu mrežu - 2:0 za Parmu!

U 31. minuti Igor Budan je probio po lijevoj strani obrane Messine, odlično je uposlio Rossija koji iz blizine nije imao težak zadatak postići svoj drugi pogodak u susretu i povećati vodstvo Parme na 3:0. Dvije minute nakon toga na 4:0 svojim je pogotkom povisio Gasbarroni. Messina je do počasnog pogotka stigla u 84. minuti susreta, a postigao ga je Rigano. Parma se nakon ove pobjede trenutno nalazi na 13. mjestu na ljestvici, Messina je ostala na 19. mjestu.

U derbiju ovog kola, Inter je kod kuće dočekao Lazio kojem su također potrebni bodovi ako želi dogodine u Ligu prvaka. U zanimljivoj utakmici punoj golova slavili su novi prvaci Italije rezultatom 4:3. Domaćine je već u trećoj minuti dočekao hladan tuš kada je udarac Pandeva očešao ruku Stankovića i završio u mreži Intera za vodstvo Lazija od 1:0. Samo četiri minute kasnije, nakon katastrofalne pogreške obrane domaćina, Lazio je svoje vodstvo povećao na 2:0. Mutarelli se našao sam u šesnaestercu Intera i glavom svladao Julia Cesara za 2:0.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

U drugom dijelu prvog poluvremena agresivnije su krenuli igrači Intera tražeći smanjenje vodstva gostiju. I pronašli su ga u 19. minuti, Maicon je dodao za Crespa koji je iz blizine bio precizan i pogodio mrežu Lazija za smanjenje vodstva na 2:1. Lazio je u 26. minuti imao odličnu priliku povećati vodstvo na 3:1, ali Pandev i Zauri nisu bili precizni. To im se osvetilo desetak minuta kasnije, u 39. minuti je Vieri precizno dodao za Crespa koji je iz voleja svladao Ballotu i doveo Inter do izjednačenja. Samo dvije minute kasnije Ledesma je prekrasnim pogotkom iz slobodnog udarca ponovno doveo Lazio u vodstvo.

Drugo poluvrijeme donijelo je pritisak Intera koji je ponovno krenuo po izjednačenje, domaćini su se trudili i do željenog pogotka došli u 79. minuti zahvaljujući pogotku Crespa koji je postigao pogodak za svoj hat trick u susretu. Crno - plavi ni nakon tog pogotka nisu mirovali, u 85. minuti je Materazzi svojim pogotkom postavio rezultat na konačnih 4:3 i pobjedu Intera. Lazio je unatoč porazu ostao na trećem mjestu na ljestvici gdje ima isto bodova koliko i Milan, 61.

Fiorentina je kod kuće dočekala Cagliari kojeg je svladala rezultatom 1:0. Viole su odlično otvorili susret i poveli su već u osmoj minuti, Mutu je izveo slobodan udarac, Pazzini je bio najviši u skoku i glavom je pronašao put od mreže gostiju za vodstvo Fiorentine od 1:0. Gosti su tražili poništenje pogotka jer je branič Cagliarija loptu izbio sa crte, ali je sudac vidio da je lopta prešla crtu i priznao pogodak domaćinima. To je bio jedini pogodak u susretu koji je violama donio nova tri boda i smjestio ih na peto mjesto na ljestvici. Cagliari je trenutno na 16. mjestu, vrlo blizu opasne zone ispadanja.

Palermo je gostovao u Ascoliju koji više nema šanse spasiti se od ispadanja, ali su Sicilijancima bili potrebni bodovi za boravak na dijelu tablice koji vodi u Europu. U vrlo uzbuljivoj utakmici slavio je Ascoli rezultatom 3:2. Gosti sa Sicilije nisu trebali dugo čekati na pogodak protiv slabašnog Ascolija i dočekali su ga već u devetoj minuti. Simplicio je iz gotovo mrtvog kuta pogodio mrežu domaćina za vodstvo Palerma od 1:0. Iako oslabljeni tim ranim pogotkom, nogometaši Ascolija su krenuli po izjednačenje. To im se ostvarilo u 26. minuti, Boudianski je uputio oštru loptu iz slobodnog udarca koja je preletjela živi zid i završila u desnom gornjem kutu mreže gostiju.

Četiri minute kasnije Palermo je ponovno došao u vodstvo, prvo je udarac Simplicija obranio domaći vratar Eleftheropoulos, a zatim je Matusiak precizno matirao Grka za vodstvo Palerma od 2:1. U samom otvaranju drugog poluvremena izjednačili su domaćini, Soncin je uputio udarac sa ruba šesnaesterca, tu je loptu dobro primio Paloucci koji je zatresao mrežu gostiju za 2:2. Do pogotka vrijednog pobjede Ascoli je stigao u 53. minuti, strijelac je ponovno bio Boudianski koji je postigao svoj drugi pogodak u susretu, također iz slobodnog udarca. Palermo je nakon ovog poraza pao na sedmo mjesto na ljestvici, Ascoli ostaje posljednji.

Siena je također jedan od klubova Serie A koja traži spas od ispadanja, a njeni igrači su kod kuće svladali Empoli rezultatom 2:0. Domaćini su poveli već u desetoj minuti, nakon izvedenog slobodnog udarca, Portanova je glavom zatresao mrežu gostiju za 1:0. Igra je mirovala sve do 89. minute kada je Maccarone majstorski svladao gostujućeg vratara Bassija za konačnih 2:0 i trenutni spas Siene koja se sada nalazi na 15. mjestu na ljestvici. Empoli je ostao na šestom mjestu.

Udinese je kod kuće dočekao Atalantu od koje je poražen rezultatom 3:2. Domaćini su u vodstvo došli u 30. minuti susreta zahvaljujući pogotku Asamoaha. U 45. minuti dosuđen je jedanaesterac za goste iz Bergama jer je vratar domaćina De Sanctis u prostoru srušio Ferreiru, a Zampagna je bio precizan sa bijele točke i izjednačio na 1:1. Udinese je ponovno došao u vodstvo u 74. minuti, a strijelac je ponovno bio Asamoah nakon dodavanja Barreta. Gosti su izjednačili samo dvije minute kasnije, Vieri je dodao za Pinta koji je loptu pospremio u lijevi gornji kut mreže domaćina. Sam Vieri je u 88. minuti postavio rezultat na konačnih 3:2 za Atalantu pogotkom sa lijevog ruba šesnaesterca.

Reggina i Chievo, klubovi iz donjeg dijela ljestvice, remizirali su u susretu koji im je bio dosta važan za opstanak u prvoj ligi. Prvi su u vodstvo došli gosti u 49. minuti susreta, Pellisier je dobro pronašao Brighija koji je zatresao mrežu domaćina za 1:0. Samo četiri minute kasnije uzvratila je Reggina, odličan solo prodor imao je Foggia koji je dodao za Bianchija kojemu nije bilo teško iz blizine loptu pospremiti u mrežu gostiju. Nakon ovog remija, Chievo se nalazi u zoni ispadanja, na 18. mjestu, Reggina je tek mjesto iznad njega te je trenutno 17.

Livorno je kod kuće svladao Sampdoriju minimalnom pobjedom od 1:0, a strijelac jedinog pogotka bio je Filippini u 74. minuti susreta, a to mu je ujedno bio deseti pogodak u Seriji A. Livorno se nakon ove pobjede uzdigao na 11. mjesto na ljestvici, Sampdoria je i dalje deveta.

Seria A, 36. kolo, 13. svibnja 2007.:
Catania - Milan 1:1, Reggina - Chievo 1:1, Inter - Lazio 4:3, Parma - Messina 4:1, Ascoli - Palermo 3:2, Roma - Torino 0:1, Fiorentina - Cagliari 1:0, Livorno - Sampdoria 1:0, Siena - Empoli 2:0, Udinese - Atalanta 2:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!