Rukomet

Šprem bolji, Zrnić sretniji

Petar Plevnik • nedjelja, 13.05.2007.

U središtu 30. kola Bundeslige bila su dva susreta; vodeći Kiel slavio je na teškom gostovanju kod Lemga, dok je Gummersbach Vedrana Zrnić na domaćem parketu svladao Nordhorn Gorana Šprema...

Lakše od očekivanog Kiel je prošao gostovanje kod Lemga . Zebre su tijekom cijelog susreta imale dva do tri pogotka, da bi u završnici dodatno pojačale ritam i došle do konačnih 35:31. Sjajan je u pobjedi gostiju bio Andersson sa 11 pogodaka, dok je Karabatić postigao sedam. Kod domaćina fantastičan Filip Jicha sa 15 pogodaka, no ni to nije bilo dovoljno za pobjedu protiv europskog prvaka.

Jedini kandidat Kielu za naslov, HSV, dugo se mučio na gostovanju kod Lübbeckea, koji je na odmoru čak imao tri pogotka prednosti (15:12), no u nastavku susreta do izražaja je došla kvaliteta gostiju, koji na kraju slave sa 31:28. Prvo ime u redovima pobjednika ponovno je bio sjajni Yoon sa 12 pogodaka (5/5 sedmerci), dok momčadi Velimira Kljaića nije pomoglo ni 11 pogodaka iskusnog Kokira.

Gummersbach je došao do vrlo važne pobjede nad izravnim konkurentnom Nordhornom i to ponajviše zahvaljujući sjajnom prvom dijelu (22:13), da bi u samoj završnici (59. minuti) Nordhorn došao na samo minus jedan, no pogotkom Narcissea u posljednjim trenucima Gummersbach dolazi do konačnih 32:20. Najbolji u redovima domaćina bio je Ilić sa devet pogodaka, dok se Vedran Zrnić pet puta upisao u strijelce. Kod gostiju najbolji Jan Filip sa osam pogodaka, uz bok njemu Goran Šprem sa šest.

Magdeburg se na domaćem parketu lako obračunao sa ozlijedama načetim Wilhemshavenom, upisavši pobjedu 32:21. Najbolji u redovima domaćina bio je Theuerkauf sa sedam, dok kod gostiju šest pogodaka Linigera.

Uvjerljiv je bio i Großwallstadt na domaćem parketu protiv Düsseldorfa. Domaćine je do uvjerljivih 27:18 predvodio Kunz sa sedam, dok kod gostiju pet pogodaka Pöter.

Sa odličnim igrama nastavio je Kronau/Östringen, svladavši gostujući Göppingen sa 26:21. Najbolji u redovima domaćina Szlezak sa šest, kod gostiju Schweikardt sa sedam pogodaka.

Lak posao imao je Flensburg na domaćem parketu protiv posljednjeplasiranog Hildesheima. U pobjedi domaćina 40:28 odličan je bio Eggert sa 10 pogodaka, dok kod gostiju ponovno najbolji Kabengele sa šest. Blaženko Lacković nije nastupio zbog ozlijede.

Do vrlo važnih bodova u borbi za ostanak došao je Wetlzar na domaćem parketu svladavši izravnog konkurenta, Minden. Do konačnih 27:22 domaćine je predvodio Karipidis sa sedam pogodaka, dok je Krešo Ivanković postigao dva. Kod gostiju po pet pogodaka Niemeyera i Simona.

Melsungen je na domaćem parketu protiv Ballingena upisao najveću ovosezonsku pobjedu (34:24). Do uvjerljive pobjede domaćine su predvodili Valo sa devet te Hazl sa sedam pogodaka, dok kod gostiju šest pogodaka Kneera.

Bundesliga, 30. kolo, rezultati:
Magdeburg - Wilhemshaven 32:21, Großwallstadt - Düsseldorf 27:18, Gummersbach - Nordhorn 32:30, Kronau - Göppingen 26:21, Flensburg - Hildesheim 40:28, Melsungen - Balingen 34:24, Wetzlar 27:22, Lübbecke - Hamburg 28:31, Lemgo - Kiel 31:35

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!