Ostali sportovi

PRIDE pred totalnim raspadom?

Igor Jurišić • ponedjeljak, 14.05.2007.

Nastavlja se tužna priča nekad najjače svjetske organizacije u slobodnoj borbi, japanskog PRIDE-a. Nevolje koje su krenule otkazivanjem TV ugovora sa Fuji TV-om, rezultirale su lavinom koja opasno prijeti trajnim uništenjem nekad slavne organizacije...

Kao što je već poznato, PRIDE je nakon gubitka ugovora sa Fujijem počeo polako tonuti u minus i gubiti utrku sa najljućim konkurentom, američkim UFc-om. Cijela priča rezultirala je kupovinom PRIDE-a od strane UFC-a, koja je trebala biti finalizirana početkom ovog mjeseca, no u međuvremenu su iskrsnuli novi problemi. Naime, ispostavilo se da PRIDE nije otkrio sve činjenice relevantne za kupoprodaju i cijeli transfer se našao pod upitnikom.

KOji su to razlozi zbog kojih je UFC pred odustajanjem od kupnje, zasada nije poznato, no činjenica je da je PRIDE trenutno mačak u vreći s kojim malo tko želi imati posla. Ukoliko se gorući problemi ne riješe u najkraćem roku, lako je moguće da UFC definitivno odustane od posla, a to znači najvjerojatniji kraj do jučer daleko najjače svjetske MMA organizacije.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!