Tenis

Murray nije siguran za Hrvatsku

Branimir Korać • utorak, 15.05.2007.

Najjači britanski Davis Cup adut Andy Murray možda će propustiti dvoboj protiv Hrvatske. Mladi Škot potvrdio je kako nije siguran da li će se odazvati pozivu izbornika Johna Lloyda, a kao glavni razlog navodi ozljede...

Velika Britanija u dvoboj Davis Cupa protiv Hrvatske mogla bi ući značajno oslabljena. Najbolji Britanac i igrač na kojem temelje nadu u pobjedu, Andy Murray, još uvijek nije siguran da li će nastupiti ili odbiti izbornikov poziv bez obzira na veliku važnost ovog susreta.

"Moram prvo misliti na svoju karijeru, a stalno mijenjanje podloge samo pospješuje mogućnost ozljede. Niti Roger Federer i Rafael Nadal ne igraju svaki Davis Cup dvoboj. Znam da je za nas to veliki meč i volio bih igrati, ali morat ću dobro razmisliti", izjavio je Murray.

Bez obzira na njegove izjave, izbornik Lloyd uvjeren je kako će Murray nastupiti. "Siguran sam da će Andy nastupiti protiv Hrvatske. Svoju karijeru gradi po uzoru na Rogera Federera i razumijem njegovu zabrinutost, no vjerujem kako će donijeti pozitivnu odluku", tvrdi Lloyd.

Slika 1 od 1.
Foto: Igor Jurišić

Dvoboj protiv Hrvatske igra se od 21. do 23. rujna na wimbledonskoj jedinici. Britanci su izabrali travnatu podlogu računajući kako ona najviše odgovara njihovom drugom reketu Timu Henmanu, a niti Murray nije loš na travi. S druge strane smatraju kako Ivanu Ljubičiću ova podloga nikako ne odgovara te uzimaju u obzir i dugo odsustvo Marija Ančića što bi im isto tako odgovaralo.

No ukoliko Murray i definitivno preskoči ovaj dvoboj, prolaz u Svjetsku skupinu mogao bi im postati nemoguća misija. Izuzev Murraya i Henmana, nemaju vrhunskih igrača, a ne treba zaboraviti niti da je Henman bliže kraju karijere nego nekim velikim igrama.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!