Nogomet

Sjever ili jug?

HINA • srijeda, 16.05.2007.

"Španjolsko" finale Kupa UEFA u srijedu u Glasgowu na stadionu Hampden Park između branitelja naslova Seville i Espanyola moglo bi obilovati golovima, ako je suditi po izjavama igrača i zadnjim utakmicama Primere...

Sevilla je u subotu pobijedila Recreativo Huelvu (2:1) i ostala treća na ljastvici sa samo dva boda zaostatka za Realom i Barcelonom, dok je Espanyol izgubio na Bernabeu (3:4), ali je postigao čak tri zgoditka.

"Espanyol je sasvim ugodan protivnik u finalu, jer za razliku od Osasune oni se vole nadigravati. U finalima Kupa UEFA uvijek je bilo iznenađenja, a za mene je bi pravo iznenađenje bilo da ne obiluje golovima.", kazao je trener Seville Juande Ramos, kome se oporavio Brazilac Adriano, a to znači da će klub iz Andaluzije biti kompletan u Glasgowu, osim suspendiranoga braniča Juliena Escudea.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

U zadnjem međusobnom dvoboju prije dva tjedna Sevilla je pobijedila Espanyol sa 3:1, no momčad iz Katalonije je uvjerena u svoju svježinu jer su na Santiago Bernabeu u subotu igrali sa pričuvnom postavom bez Ivana de la Pene, Alberta Riere i Raula Tamuda. Upravo kapetan i najbolji strijelac u povijesti kluba Tamudo upozorava da se Espanyolu mora vratiti velika nesreća iz Kupa UEFA otprije 20-tak godina.

"Imao sam deset godina kada sam na televiziji gledao kako Espanyol gubi na penale u finalu Kupa UEFE od Bayer Leverkusena. To mi je ostao jedan od najtužnijih događaja u životu, Espanyol je u prvoj utakmici pobijedio Bayer sa 3:0 i svi su bili uvjereni u trofej. Sad je došlo vrijeme za vraćanje dugova.", kazao je Tamudo.

U Glasgowu se očekuje oko 25.000 navijača Seville i 15.000 "espanyolistasa", a kako je izgledno da će još barem trećina tog broja Španjolaca ostati bez ulaznice, svi španjolski mediji navode da su gnjevne pristalice oba kluba zatražile da se finale igra u Madridu ili Valenciji.

Inače, susret finala u kojem će se odlučiti hoće li trofej završiti na jugu ili sjeveru Španjolske sudit će 37-godišnji Švicarac Massimo Busacca.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!