Ostali sportovi

Tri gracije bez konkurencije u Splitu

Maja Giljanović • nedjelja, 20.05.2007.

Tradicionalni miting Atletskog kluba Split u Parku mladeži odgledalo je petstotinjak zaljubljenika u kraljicu sportova koji su svjedočili kvalitetnim (osobito uzme li se u obzir da je zbog nedostatnih financijskih sredstava izostala ozbiljnija konkurencija) predstavama prvih dama hrvatske atletike...

Prva je nastupila u Mađarskoj stacionirana Ivana Brkljačić koja je prvim hicem kladivo bacila na 73.25 metara što je njen drugi najbolji rezultat karijere. Dalje je, podsjetimo, prije nepunih deset dana bacila na Super GP mitingu u Dohi (74.62), a dobar nastup u Splitu (koji je usput iskoristila i za posjet rodbini) upotpunila je prebačajem 70 metara svakim ispravnim hicem. Drugo je mjesto pripalo domaćoj ASK-ovki Sanji Gavrilović (63.17 m).

Slika 1 od 2.
Foto: Davor Sajko

Danijela Grgić je imala dvostruki program; pobijedila je s vremenom 24.76 na 200 metara dok je svoju elitnu dvostruko dužu dionicu odradila u vremenu 53.26 (poboljšala za preko dvije sekunde prošlogodišnji rezultat). Teško se, međutim, u trkačkim disciplinama motivirati bez konkurencije (druga su mjesta iza 18-godišnjakinje osvojile Marina Banović (24.88) te prezimenjakinja joj Anita(54.07).

Posljednju su u 18 sati Splićani nakon Gripa u veljači, drugi put ove godine mogli pozdraviti frišku staru rekorderku s novim rekordom od 205 centimetara Blanku Vlašić. Motiva 24-godišnjakinji nikad nije nedostajalo, upitna je tek bila ozljeda Ahilove tetive, ali na koncu je mlađahnu (1991. godište) Mateju Baričević na drugom mjestu preskočila za punih 35 centimetara. Pobjedu je, naime, odnijela s novim rekordom mitinga - okruglih 200 centimetara.

Od ostalih rezultata svakako vrijedi izdvojiti novi hrvatski rekord u bacanju kugle kojeg je sa 15.12 postavila 18-godišnja Mateja Gregurić dok su u juniorskoj konkurenciji nove hrvatske rekorde zabilježili 16-godišnja Ava Marušić u skoku s motkom (3.30 metara) te 17-godišnji Stipe Žunić u bacanju koplja (73.91 metar).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!