Rukomet

Kiel na korak do povijesti

Petar Plevnik • nedjelja, 20.05.2007.

Dva kola prije kraja Bundeslige, Kiel je napravio velik korak prema obrani naslova prvaka i osvajanju trostruke krune. Zebre su slavile u Göppingenu, dok je jedini konkurent, HSV, poražen na gostovanju kod Kronau/Östringena. Od naših predstavnika, značajne pobjede u borbi za prvoligaški opstanak napravili su Krešo Ivanković i Valter Matošević odn. Velimir Kljaić...

Iako su do kraja još dva susreta, u kojima Kiel nema nimalo lagane protivnike (Flensburg u gostima, Nordhorn kod kuće), momčadi Zvonimira Serdarušića u posljednja je dva susreta dovoljna i jedna pobjeda kako bi obranila naslov. Čuda se događaju, ali ne kada je Kiel u pitanju.

Svoj dio posla Kiel je ovaj vikend odradio u Göppingenu. Iako su domaćini pružili jak otpor, Zebre su u nastavku dodale gas te su na kraju došle do na izgled laganih 39:32. Odličnu partiju pružili su Karabatić i Zeitz sa devet pogodaka za goste, dok kod domaćina po sedam pogodaka Krausa, Rajkovića i Schweinkardta.

Za razliku od Kiela, HSV je imao puno teže gostovanje, kod odličnog Kronau/Östringena. Već u prvom dijelu (16:12), bilo je vidljivo kako će gosti teško na kraj sa Velykym i društvom, stoga ni konačnih 30:28 ne predstavlja neko veliko iznenađenje. Prvo ime u redovima domaćina Velyky sa osam pogodaka, dok kod gostiju, koji u zadnja dva kola igraju protiv Lemga kući i Göppingena u gostima, po šest pogodaka Hensa i Jansena.

Derbi, barem na papiru, trebao je biti i dvoboj za jedno od četiri mjesta koje vodi u Ligu prvaka, susret Flensburga i Magdeburga. Međutim, na terenu je postojala samo jedna momčad, Flensburg, koji je na kraju slavio sa lakih 35:28. Odličnu partiju pružio je Danac Knudsen sa 10 pogodaka za domaćine, za koje još uvijek ne nastupa Blaženko Lacković, dok kod gostiju devet pogodaka Bieleckog.

Puno više neizvjesnosti bilo je u dvoboju Lemga i Nordhorna, koji je završio bez pobjednika. U susretu u kojem je domaćinu pripalo prvo (14:12), a gostima drugo poluvrijeme, istaknuo se iskusni Kehrmann sa sedam pogodaka za Lemgo, dok u redovima Nordhorna pet pogodaka Stojkovića. Goran Šprem nije se upisao u strijelce.

Gummersbach se na domaćem parketu lakoćom obračunao sa Ballingenom, slavivši sa 38:28. Do uvjerljive pobjede domaćine je predvodio Ilić sa 10 pogodaka, dok se Vedran Zrnić tek jednom upisao u strijelce i to sa linije sedam metara, uz jedan promašeni sedmerac. Kod gostiju sedam pogodaka Choa.

Iako je s nekoliko iznenađujujućih pobjeda u posljednjim kolima produžio nadu u ostanak, Eintracht iz Hildesheima od ovog je vikenda i teoretski izgubio svaku nadu u ostanak. Na gostovanju kod još jednog davljenika, Wetzlara, Eintracht je poražen sa 33:27. Kod domaćina devet pogodaka Kaufmanna, dok je Krešo Ivanković postigao pet. Kod gostiju sedam pogodaka Lakenmachera.

Do bodova koji ga održavaju u igri za ostanak u ligi stigao je Kljaićev Lübbecke, u pravom trileru svladavši izravnog konkurenta, Minden. Iako su gosti u završnicu susreta ušli sa dva pogotka prednosti, domaćini rade preokret te do pobjede dolaze pogotkom Damjana Blečića u posljednjoj sekundi susreta za zlata vrijednih 31:30. Uz junaka Blečića, prvo ime u redovima domaćina Fölser sa osam pogodaka, dok gostima nije pomoglo ni 11 pogodaka Justa te 10 Gudjonssona.

U još jednom izravnom dvoboju dvaju konkurenata za ispadanje, Melsungen je uvjerljivo svladao goste iz Düsseldorfa. U pobjedi domaćina 35:26 najbolji Sanikis sa devet pogodaka, dok kod gostiju usamljen Berblinger sa 12.

Najuvjerljiviju pobjedu kola upisao je Großwallstadt na domaćem terenu protiv Wilhemshavena. U slavlju domaćina 31:19 devet pogodaka Pettersona, dok kod gostiju po pet pogodaka Gylfasona, Köhrmanna i Linigera. Kristijan Ljubanović nije se upisao u strijelce.

Bundesliga, 32. kolo, rezultati:
Magdeburg - Flensburg 35:28, Lemgo - Nordhorn 26:26, Gummersbach - Ballingen 38:28, Lübbecke - Minden 31:30, Göppingen - Kiel 32:39, Großwallstadt - Wilhemshaven 31:19, Kronau/Östringen - HSV 30:28, Wetlzar - Eintracht Hildesheim 33:27, Melsungen - Düsseldorf 35:26

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!