Rukomet

Dankinje vratile pehar Lige prvakinja

Ivana Strahija • nedjelja, 20.05.2007.

Nakon sušne sezone 2005/2006 Slagelse je vratio titulu prvaka Lige. U Nišu su iznenadile igračice Naise odnijevši Challenge kup Rumunjkama pred nosom, dok je ruska Zvezda osvojila Kup EHF-a. U Kupu kupova Rumunjke su bile bolje od Norvežanki.

Svoju europsku povratničku sezonu Slagelse je okrunio titulom Lige prvakinja, nakon što je usred Kopenhagena pobijedio rusku Ladu Togliatti 32:24. Već su u prvom dijelu domaće imale znatnih +8 prednosti kod 16:8. Odlična domaća vratarka Cecile Leganger nanijela je nepopravljivu štetu napadu Lade, Slagelse na +10 stiže već u 33. minuti susreta. Tek u posljednjim minutama susreta, s igračicom više na terenu, Ruskinje se vraćaju na –8.

U Kupu kupova slavile su Rumunjke nad norveškim Byasenom, koji je na gostujućem terenu pokazao mnogo više nego pred tjedan dana kod kuće. Nepovoljnih 16:9 za domaće Norvežanke su velikom snagom volje do isteka 60. minute nadoknadile i izjednačile na 29:29, no za njih je ta utakmica ipak bila oproštaj od Kupa.

U Kupu EHF-a ruska Zvezda pred domaćom je publikom u Chehovu nadmašila danski Ikast 32:22. Dankinjama nije nimalo pomoglo +5 iz Ikasta pred tjedan dana, domaće su već na poluvremenu imale 19:10. Najbolja je igračica u redovima Zvezde bila Elena Polenova sa sedam pogodaka.

Potpuno neočekivano Srpkinje su osvojile pehar Challenge kupa. Nišanke su nakon prvog poluvremena imale 17:11, a potrebnih devet pogodaka više uspjele su nadoknaditi sa posljednjim sučevim zviždukom. Titulu su, unatoč krajnjem izjednačenom rezultatu, osvojile zbog većeg broja postignutih pogodaka u gostima od rumunjskog Jolidona. Najveći uspjeh u povijesti Naise igračice još uvijek slave. Među njima je i reprezentativka Svetlana Ognjenović koja će već u ponedjeljak ponovno u trenažni proces, pošto se srpska reprezentacija priprema za kvalifikacijski ogled Svjetskog prvenstva s Poljskom.

Liga prvakinja: HC "Lada Togliatti" - Slagelse DT 24:32 (53:61)
Kup pobjednica kupova: Byasen HB Elite Trondheim - C.S. Oltchim RM Valcea 29:29 (53:59)
Kup EHF-a: Ikast Bording EH A/S - SC Zvezda Zvenigorod 22:32 (57:62)
Challenge kup: Univ. Jolidon Cluj Napoca - HC "Naisa" Nis 21:30 (53:53)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!