Ostali sportovi

Svjetski rekord Defar

Maja Giljanović • ponedjeljak, 21.05.2007.

Etiopljanka Meseret Defar deklasirala je konkurenciju te oborila u Carsonu (Kalifornija) osam godina star svjetski rekord na dvije milje...

23-godišnjakinja je s vremenom 9:10.47 minuta nadmašila 9:11.97 kojeg je 1999. godine postavila Amerikanka Regina Jacobs. Drugoplasirana Kanađanka Metcalf te Amerikanka Goucher na trećem mjestu su zaostale punih 27 odnosno 31 sekundu. Organizatori Adidas Track Classica strepili su do pred sam kraj utrke jer je olimpijska pobjednica iz Atene 2004. i svjetska rekorderka na 5000 metara (New York lani) izmučena želučanim tegobama povraćala nepunu minutu prije starta, ali sve se na koncu dobro završilo.

Defar je inače na svjetsku scenu stupila 2002. dvostukom krunom na 3000 i 5000 metara na Svjetskom juniorskom prvenstvu, a potencijal od tada neprestano iznova potvrđuje: svjetska je dvoranska prvakinja, svjetska je rekorderka na 3000 metara u dvorani te na 5-kilometraskoj cestovnoj utrci.

Miting u Carsonu je, pak, bio krcat zvijezdama; spomenimo tek olimpijske pobjednike Warinera, Campbell, Dragilu, Johnsona, Crawforda ili svjetske prvake Felix, Guevaru, Perry te Nelsona.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!