Rukomet

Mirza i Pero ne daju vrh, Portland nastavlja potjeru

Vedran Stilin • ponedjeljak, 21.05.2007.

28. kolo španjolske Asobal lige nije donijelo veća iznenađenja. Vodeći su uknjižili nove bodove čime je razlika na prvenstvenoj ljestvici i dalje ista…

Trenutno najbolja španjolska momčad Ciudad Real u ovome kolu je kod kuće dočekao devetoplasiranu Keymare Almeríju te bez većih poteškoća stigao do uvjerljive pobjede 41:29. U slavljeničkom sastavu najviše je zabio Stefansson (8 golova), dok su veliki obol pobjedi dali Džomba i Rutenka sa šest golova. Metličić je susret završio s tri pogotka. Keymare je vukao Brito Tavares (8 golova).

Samo dva boda uoči posljednja dva kola na prvenstvenoj ljestvici zaostaje Portland San Antonio čiji je protivnik u ovom kolu Altea bila sve samo ne opasna po sigurnu pobjedu. Plus osam na poluvremenu i konačnih 33:21 dovoljno govori o dominaciji domaćih rukometaša. Vugrinec je bio najraspucaniji (7 golova), dok je Balić dodao dva, a Dominiković se nije našao među strijelcima. Ohm je kod Altee pogodio pet puta.

Trećeplasirani Ademar Leon imao je težak zadatak na gostovanju kod CAI Aragóna, ali je u konačnici ipak upisao dva boda čime su zadržali prednost pred Barcelonom koja im puše za vratom s bodom zaostatka. Za konačnih 34:36 najzaslužniji su Entrerríos i Martins sa šest golova, dok je na drugoj strani isto toliko zabio Rivera (pet iz sedmeraca). Alilović je u suradnji s Perićem bio nemoćan protiv vrlo dobrog napada CAI-ja.

Sezonu za zaborav priredili su rukometaši Barcelone svojim navijačima jer četvrta pozicija i patnja iz kola u kolo nije ono što su u katalonskom klubu očekivali. Nova uzbuđenja tako smo vidjeli na gostovanju u srazu s Arrateom gdje domaća momčad tek u nastavku ispušta prednost i gubi susret rezultatom 28:27. Juanín García odigrao je sjajnu utakmicu postigavši devet golova, dok je Vori dodao četiri. Kobine je na drugoj strani zabio šest. Barrufet i Losert su u drugom dijelu pripomogli za okretanje rezultata.

Torrevieja je kod kuće propustila priliku svladati vrlo dobri Valladolid te je konačan rezultat glasio 26:26. Domaća momčad je većim dijelom dominirala susretom i imala po tri pogotka prednosti, ali na njihovu žalost padaju u samoj završnici za samo bod na kraju. Cuartero je u redovima Torrevieje postigao osam pogodaka, a naš Valčić je četiri puta bio uspješan. Kod Valladolida Garabaya i Muratović zabili su po šest golova.

Tako nam ostaju još dva kola da vidimo tko će se u konačnici okititi naslovom prvaka. Trenutno je u puno boljoj poziciji Ciudada koji u sljedećem kolu ide na noge Antequeriji, dok u zadnjih 60 minuta igraju debri susret kod kuće s Barcelonom. Portlandu za tjedan dana predstoji teško gostovanje u Leonu kod Ademara te bi ta utakmica mogla dosta toga razriješiti. U slučaju trijumfa nadu za naslovom ostavit će za 30. kolo kada im stiže Bidasoa Irún.

Asobal liga, 28. kolo:
Darien Logrońo - BM Antequera 26:23
Portland San Antonio - Altea 33:21
Ciudad Real - Keymare Almería 41:29
Fraikin Granollers - Bidasoa Irún 26:29
Torrevieja - Valladolid 26:26
Arrate - Barcelona 27:28
Algeciras - Teka Cantabria 30:30
CAI Aragón - Ademar Leon 34:36

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!