Tenis

Marin krenuo, Roko bez inspiracije

Ivor Krapac • utorak, 22.05.2007.

Otvaranje kvalifikacija muškog turnira Roland Garrosa donijelo nam je po jednu pobjedu i poraz hrvatskih predstavnika. Marin Čilić obavio je ono što se i očekivalo, dok Roko Karanušić nije preskočio startnu prepreku...

Za razliku od prošle godine, kad je u Parizu prošao tri kola kvalifikacija i u prvom kolu glavne priredbe izgubio od Gastona Gaudija, Roko Karanušić ovog je puta zapeo već na startnom kvalifikacijskom protivniku. Sa 7:5 i 7:5 nadjačao ga je 31-godišnji Nijemac Rainer Schüttler, nekad peti, a danas tek 151. tenisač svijeta.

Schüttler je, tako, uzvratio Karanušiću za poraz u četiri seta u prošlogodišnjem prvom kolu Wimbledona. Roku je to bila prva i dosad jedina pobjeda u glavnom ždrijebu nekog Grand Slam turnira.

Slika 1 od 2.
Foto: Ivor Krapac

Vezane vijesti

Marin Čilić pobrinuo se za bolje vijesti. Juniorski pobjednik ovog turnira iz pretprošle godine odradio je start kvalifikacija sa 6:2 i 6:3 protiv svog vršnjaka, 18-godišnjeg Francuza Adriana Mannarina, 454. na Entry listi.

Sljedeći izazov desetopostavljenog hrvatskog aduta bit će drugo kolo protiv Argentinca Maxima Gonzaleza (211.), koji je danas s glatkih 6:2 i 6:1 svladao iskusnog Španjolca Alexa Calatravu.

Sutra će na terenu biti i tri hrvatska aduta u ženskim kvalifikacijama. Ivana Lisjak će se u prvom kolu sresti s 12. nositeljicom, 18-godišnjom Slovakinjom Dominikom Cibulkovom (124.), Sanju Ančić čeka Ukrajinka Tatjana Perebijnis (205.), dok Ivana Abramović ide na Estonku Maret Ani (172.).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrolGrand Slam
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!