Ostali sportovi

Cro Cop se vraća u rujnu

Maja Giljanović • srijeda, 23.05.2007.

32-godišnji Mirko Filipović je točno mjesec dana nakon iznenađujućeg poraza u Manchesteru od Gabriela Gonzage (86% glasača na službenim stranicama UFC-a je Cro Copa vidjelo kao pobjednika dvoboja protiv Brazilca) najavio povratak u oktogon početkom rujna...

Filipović je izabrao 8. rujna te povratak na Otok (London bi trebao izbrisati ružne uspomene) umjesto borbe 25. kolovoza u Las Vegasu kako bi u dodatna dva tjedna priprema izbrusio formu do maksimuma.

Nakon u veljači otvarajuće u UFC-u pobjede (tehničkim nokautom) protiv Eddie Sancheza, Mirko je u okršaj protiv Napaa ušao kao neprikosnoveni favorit kojem je pobjeda omogućavala izazivanje svjetskog prvaka Randy Couturea. Amerikanac će, međutim, pričekati dok se osvajač Pridea 2006. ne adaptira na uvjete UFC-a, posebno na specifičnosti kaveza kojim će borac s učinkom 22-5-2 u jedanaestogodišnjoj karijeri zamijeniti ring. Mora se priviknuti na pravilo da, za razliku od Pridea, u UFC-u nema prekidanja borbe i povratka na sredinu, nego se fight nastavlja (potencijalno smrtonosno) uz samu žicu.

U svakom slučaju, Filipović čija je ozljeda gležnja stvar prošlosti, po ugovoru s predsjednikm UFC-a Danom Whiteom treba odraditi još četiri borbe, a težak poraz u kojem je brutalno potučen vlastitim oružjem (high kickom) učinit će ga gladnijim no ikad da se s pojasom svjetskog prvaka oprosti sa svijetom borilačkih sportova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!