Rukomet

Tihana Šarić prvakinja Španjolske

Ivan Ambroš • srijeda, 23.05.2007.

Naša Tihana Šarić nastavlja sa sakupljanjem trofeja i izvan Hrvatske. Nakon što je prošle godine s Astroc Saguntom bila viceprvakinja Španjolske, ove je sezone otišla korak dalje i osvojila španjolsko prvenstvo. Da to ne bude sve za ovu sezonu, pobrinula se osvojivši po drugi put i pokal španjolskog Superkupa…

Cementos La Union Ribarroja je u posljednjem kolu španjolskog prvenstva porazila Beru Beru 25:21 (14:10) i nakon cijele sezone provedene na prvom mjestu ljestvice ekipa naše Vinkovčanke je zasluženo osvojila trofej s osvojenih 47 bodova. Šarić je za posljednju pobjedu ove sezone zabila tri gola. Ribarroja je prvim mjestom izborile izravan nastup u Ligi prvakinja sljedeće sezone.

Drugo mjesto je s 45 bodova osvojio Astroc Sagunto, s kojim je Šarić prošle godine nastupila u polufinalu Lige prvakinja. Međutim ako sljedeće sezone klub iz Sagunta želi ponoviti ta uspjeh, morati će prvo proći kvalifikacije za Ligu prvakinja dok će trećeplasirana Elda nastupiti u Kupu EHF-a, isto kao i četvrtoplasirani Itxako.

Almeria, za koju će naša Marija Popović igrati još dvije sezone, završila je na desetom mjestu prvenstvene ljestvice s osvojenih 18 bodova, dok je Lleida našeg trenera Miroslava Vujasinovića i Dine Havić ukupno zabilježila devet bodova i plasman na 13. mjesto.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!