Ostali sportovi

Muke po Tamari za drugo kolo

Bruno Blumenschein • srijeda, 23.05.2007.

Otvaranje Svjetskog prvenstva u stolnom tenisu za najbolju hrvatsku igračicu Tamaru Boroš je donijelo naporan meč protiv Slovenke Biljane Todorović. Kako je dugačka pauza učinila svoje, Boroš je do drugog kola došla tek nakon sedam setova, uz velike oscilacije u igri...

"Samo moram zamisliti da sam na treningu", bila je najava Tamare Boroš prije prvog meča na Svjetskom prvenstvu u stolnom tenisu, koje se igra u zagrebačkom Domu Sportova. Međutim, nakon napornih sedam setova, u kojima je Boroš imala dobitnu situaciju u nekoliko navrata, svaki slijedeći meč bi trebao pomoći u povratku na razmišljanje o "treningu".

Već je prvi set pokazao kako će Todorović biti neugodna protivnica, na čijoj strani je bila i sreća, a Boroš je kao svoju prednost iskorištavala neugodan servis. 11:8 za Todorović, Boroš je ubrzo pretvorila u vlastitu prednost od 3-1 u setovima sa dva puta po 11:7 i 11:8, nakon čega dolazi do pada u igri. Todorović je iskoristila nezainteresiranost hrvatske stolnotenisačice na vlastitom servisu i uz brojne pogreške Boroš, došla do neugodnih 3-3.

Vezane vijesti

Odlučujući set je bio "meč u malom" jer je Boroš nakon 1:2 odjurila do 9:6, a zatim s dvije bespotrebne greške vratila Slovenku u borbu za drugo kolo. Ipak, podrška publike, kvalitetan servis i koncentriranija dva poena donijeli su zasluženi uspjeh, koji je, nadajmo se, otvorio špinu jer mučenje protiv Todorović neće biti dovoljno za pobjedu nad protivnicom u drugom kolu, Eun Hee Lee iz Južne Koreje.

Svjetsko prvenstvo, 1. kolo, 23. svibnja 2007.:
Tamara Boroš (Hrvatska) - Biljana Todorović (Slovenija) 4-3 (8:11, 11:7, 11:7, 11:8, 12:14, 7:11, 11:8)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!