Košarka

Pistonsi i Cavaliersi reprizirali prvi susret

Bojan Poturica • petak, 25.05.2007.

Drugi susret finala Istočne konferencije donio je reprizu prvog susreta s izuzetkom što je LeBron James ovaj put pokušao donijeti pobjedu Clevelandu. Nije uspio u tome te su Pistonsi slavili 79:76 i s vodstvom 2-0 idu u Cleveland...

Detroit Pistons - Cleveland Cavaliers 79:76

Nakon što je u prvom susretu LeBron James dodao otvorenom Donyellu Marshallu na trici šest sekundi prije kraja, u ovom susretu LeBron je odlučio sam riješiti situaciju osam sekundi prije kraja i pokušati pobijediti Detroit Pistonse. Nije mu uspjelo nakon odlične obrane Richarda Hamiltona. Larry Hughes je potom uhvatio skok u napadu, ali je promašio šut i šanse Cavsa su potonule.

Na kraju je završilo rezultatom 79:76, identičan rezultat kao onaj iz prve utakmice. Nakon početnih +4 za domaćina, Cleveland je odigrao fenomenalnu drugu četvrtinu koju je dobio sa 16 koševa prednosti te je imao +12 na poluvremenu. Pistonsi su se naravno vratili u susret u svome stilu 74:69 u četvrtoj četvrtini, ali Cavsi su odgovorili sa šest uzastopnih koševa.

Rasheed Wallace (16 koševa, 11 skokova) je bio prvo ime Pistonsa te je zabio deset koševa u posljednjih 12 minuta, uključujući i onaj za vodstvo prije Jamesovog promašaja. Jason Maxiell (15 koševa, 6 skokova) je odigrao vrlo dobro s klupe, dok su Chauncey Billups (13 koševa, 6 asistencija) i Richard Hamilton (13 koševa) bili solidni.

LeBron James je predvodio Cavse s 19 koševa, sedam asistencija, šest skokova i tri ukradene lopte. Anderson Varejao je upisao 14 koševa i 14 skokova, a 14 poena postigao je i Saša Pavlović.

Treća utakmica na rasporedu je u subotu u Clevelandu.

NBA doigravanje, finale Istoka, druga utakmica:
Detroit Pistons - Cleveland Cavaliers 79:76 (2-0)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaSkrolNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!