Tenis

Španjolka otela naslov Mauresmo

Tea Lokas • subota, 26.05.2007.

U finalu 175 tisuća vrijednog WTA turnira u Strasbourgu domaću je favoritkinju porazila šesta nositeljica, Španjolka Anabel Medina Garrigues, ostavivši tako domaće navijače zabrinutima uoči drugog Grand Slama sezone...

Iz odličnog meča u tri seta kao pobjednica je izašla ipak 25-godišnja Garrigues, a dvostruka osvajačica Grand Slam turnira (Australian Open i Wimbledon), Amélie Mauresmo, tako je poražena tik pred Roland Garros, a ovaj turnir došao bi joj kao ogroman poticaj nakon nekoliko nenadanih padova u ranim fazama natjecanja.

Kao poticaj je zato došao Španjolki, koja je tako drugi put uzdignula pobjednički trofej u francuskom Strasbourgu, prvi put je to učinila 2005. godine.

Prvi set otišao je na stranu Španjolke koja je svojim drugim servisima i odgovorima na drugi servis protivnice zaslužila tri breaka od četiri prilike. Iako je Mauresmo stopostotno iskoristila sve svoje šanse za break ostala je "kratka" za jedan.

U drugom setu se loptica okrenula na stranu Francuskinje koja "uzvraća udarac" istom mjerom i uzima ga rezultatom 6:4. Tada se počelo igrati na "sve ili ništa". Mauresmo je pritisnula, čak četiri puta imala priliku oduzeti Španjolki servis, ali nedostatkom koncentracije u ključnim trenucima, prepušta pobjedu "prisebijoj" Garrigues.

Za Španjolku je ovo sedmi naslov u karijeri, a prvi ove godine. Trenutno je 27. igračica svijeta, dok je Mauresmo peta. Sada ih obje očekuje Roland Garros, u kojem će Garrigues svoj pohod započeti na Ukrajinki Varvari Lepčenko koja je u drugom kolu ovog turnira izgubila od Mauresmo.

WTA Strasbourg, finale: Anabel Medina Garrigues (Španjolska, 6) - Amélie Mauresmo (Francuska, 1) 6:4, 4:6, 6:4.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!