Ostali sportovi

Jednokratni povratak olimpijskog prvaka

Maja Giljanović • nedjelja, 27.05.2007.

Istok Nizozemske na svom je jedinom Grand Prix mitingu (s 25-godišnjom tradicijom) ugostio brojne olimpijske i svjetske osvajače medalja koji su se, uglavnom u tradicionalno uspješnim - trkačkim disciplinama, iskazali četirima najboljim ovosezonskim rezultatima...

U "šlageru" večeri bivši olimpijski i svjetski prvak Haile Gebrselassije u svom je jednokratnom (bar tako zasad kaže) povratku na stadionsku stazu izdržao svih 10 000 metara u pratnji na koncu najbržeg, sunarodnjaka Sihinea koji je slavio s 26:48.74. Mr Hengelo je, pak, na cilj stigao peti (26:52.81).

Najbolji ovosezonski rezultata na svijet postavio je na utrci 3000 metara s preponama Kenijac Paul Koech. Olimpijska je bronca sa 8:01.05 bila brža od srebra, također Kenijca Kipropa.

Vodeći rezultat na ovogodišnjim je tablicama postavio i Irving Saladino. Unatoč 1.2 m/s vjetru u prsa, 24-godišnji je Panamac doskočio na 8.53 čime je zapravo izjednačio svoj rezultat postavljen ranije ove godine, a koji je malena četiri centimetra kraći od najboljeg mu skoka u karijeri uopće.

Jedina koja je u šest ženskih disciplina postavila spomena vrijedan rezultat je Etiopljanka Burika koja je 5000 metara otrčala za 14:38.18 ostavivči iza sebe impresivnu pratnju u vidu prvenstveno Kiplagat i Ngetich.

Na 400 metara je, pak, slavio olimpijski i svjetski prvak Jeremy Wariner. 44.43 ga je, međutim, ostavilo bez 10 000 dolara nagrade za rezultat ispod 44 sekundi. Spomenimo još samo pobjedu Belgijanke koja je u visu (šteta da je Hengelo Blanka na koncu ipak morala propustiti) slavila sa skromna 193 preskočena centimetra.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!