Tenis

Davidenko prevario kišu

Maja Giljanović • ponedjeljak, 28.05.2007.

Kratkotrajno razvedravanje u Parizu iskoristio je Nikolaj Davidenko po hitrom se postupku obračunavši s Talijanom Galvanijem, a svoje su susrete prvog kola kraju privele i Venus Williams te Michaella Krajicek...

25-godišnjak koji 2. lipnja u Parizu proslavlja rođendan za točno se sat i pol vremena igre autoritativno postavio u meču protiv 117. igrača svijeta te je osvojivši posljednji poen u 6:3, 6:1, 6:1 pobjedi u zadnji tren utekao kiši. Polufinalist prije dvije godine i četvrtopostavljeni igrač Roland Garrosa osvojio je ukupno čak dvostruko više poena od pet godina starijeg protivnika, a neopterećen kišnim nevoljama u drugom kolu očekuje pobjednika susreta između Francuza Sidorenka te Eschauera koji su prekinuti pri 4:2 vodstvu austrijskog veterana.

Starija je sestra Williams imala daleko težu zadaću nego što sugerira konačan rezultat. 6:4, 6:3 ni izbliza ne ocrtava bitku koju je peterostruka pobjednica Grand Slam turnira imala protiv 17-godišnje dobitnice pozivnice organizatora Alize Cornet. Uporna i brza Francuskinja u sat i pol igre je triput oduzimala jedan od ponajboljih servisa WTA toura, ali je na koncu 26. nositeljica ipak bila prejaka. U drugom je, pak, kolu čeka bolja iz sjevernoameričkog dvoboja između sunarodnjakinje joj Harkleroad i Kanađanke Wozniak, a Amerikanka je sa 6:2 uzela prvi set.

Susret kojeg smo i mi jednim okom promatrali jer je poslije njega na teren izašao Ivan Ljubičić (protiv Arnaud Clementa) s uvjerljivih je 6:3, 6:3 u svoju korist riješila Nizozemka Krajicek protiv 31. nositeljice, Francuskinje Severine Bremond. Viši postotak ubačaja prvog servisa, veći broj aseva, gotovo upola manji broj neprisiljenih pogrešaka, sve je zapravo išlo u prilog 18-godišnjakinje koja nakon 70 minuta igre u drugom kolu očekuje pobjednicu susreta između Amerikanke Perry te Sanchez u kojem Francuskinja trenutno vodi sa 5:2.

Roland Garros:
1. kolo, 28. 05. 2007.:

Tenisačice: V. Williams (SAD, 26) - Cornet (Fra, WC) 6:4, 6:3; Krajicek (Niz) - Bremond (Fra, 31) 6:3, 6:3
Tenisači: Davidenko (Rus, 4) - Galvani (Ita) 6:3, 6:1, 6:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!