Tenis

Ljubi prvi set pa pozdrav do sutra

Maja Giljanović • ponedjeljak, 28.05.2007.

Iznimno autoritativno se postavio najbolji hrvatski tenisač Ivan Ljubičić u tri četvrt sata igre protiv Arnaud Clementa koliko je prije novog te konačnog prekida dozvolila odigrati kiša...

Lanjski polufinalist Roland Garrosa je u meč sa starim znancem, susreli su se, naime, već sedam puta, krenuo u skladu s pozicijom na ljestvici. Sedmi tenisač svijeta, inače, protiv godinu dana starijeg Francuza vodi s 5:2 u dosadašnjim ogledima s tim da su prva dva pripala 45. igraču ATP liste dok je posljednja tri Ljubo osvojio bez izgubljenog seta. Zadnji put su se, pak, susreli u Kanadi lani (7:6, 6:4).

Ljubičić je prvi set po hitrom postupku riješio u svoju korist; 6:1 za 31 minutu. Glatko je poveo sa 4:0 iskoristivši neuobičajeno velik broj neprisiljenih pogrešaka inače uvijek pouzdanog Clementa te je uz poprilično nizak postotak ubačaja prvog servisa (42%) i tri as-servisa, 13 winnera i četiri neprisiljene greške došao do vodstva od 1:0.

Vezane vijesti

U drugom se Clement oporavio (tri je svoja servisa osvojio bez izgubljenog poena) te je pljusak susret prekinuo pri neizvjesnih 4:4.

Sat vremena poslije organizatori drugog Grand Slama sezone su se predali: pobjednicima u jučer odigranim mečevima (njih sedam) danas je pridruženo od programom predviđenih 64 samo novih sedam.

Još jutros Davidenko je prohujao u drugo kolo, a pridružili su mu se (nakon V. Williams i Krajicek) redom Na Li, Stosur, Garbin te Harkleroad. Kineskinja je protiv Njemice Klosel gubila s 5:3 da bi se po povratku s kišne pauze na teren vratila u sasvim drugačijem raspoloženju. Nadoknadila je break zaostatka te osvojila prvi set u trinaestoj igri da bi drugi učinila formalnošću osvojivši ga bez izgubljenog gema. Australka je, pak, protiv američke 20-godišnjakinje Jamee Jackson izgubila tek tri gema te se sa 6:1, 6:2 plasirala u drugo kolo gdje čeka bolju iz susreta Kiriljenko i Camerin u kojem Ruskinja vodi sa 6:3, 5:0.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Nešto više poteškoća imala je 19. nositeljica Tatiana Garbin koja je Japanku Akiko Morigami pobijedila nakon sat i 40 minuta igre. Prvi je set Talijanka osvojila u tie-breaku, a na koncu se 27-godišnjakinja sama eliminirala (unatoč osjetno većem broju winnera preokreta su je koštale neprisiljene greške 35-21). Sjevernoamerički obračun Kanađanke Wozniak te Ashley Harkleroad pripao je sa 6:2, 7:6 četiri pozicije (80.) bolje rangiranoj Amerikanki.

Spomenimo da je na Centalnom terenu prvi nositelj Roger Federer krenuo po prvi korak u putu k eventualnom oduzimanju krune neprikosnovenom prašinaru Nadalu. Amerikanac Michael Russell sa 4:6, 1:4 kaska za Švicarcem. Marin Čilić, pak, nije ni dospio izići na teren.

Roland Garros:
1. kolo, 28. 05. 2007.:

Tenisači:
Davidenko (Rus, 4) - Galvani (Ita) 6:3, 6:1, 6:1

Tenisačice:
V. Williams (SAD, 26)- Cornet (Fra) 6:4, 6:3; Krajicek (Niz) - Bremond (Fra, 31) 6:3, 6:3; Li (Kin, 16) - Klosel (Njem) 7:6(4), 6:0; Garbin (Ita, 19) - Morigami (Jpn) 7:6(2), 6:4, Harkleroad - Wozniak 6:2, 7:6(1), Stosur (Aus, 27) - Jackson (SAD) 6:1, 6:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!