Ostali sportovi

Asafa Powell impresivan na povratku

Maja Giljanović • utorak, 29.05.2007.

Svjetski rekorder na 100 metara vratio se tartanu nakon dva mjeseca stanke zbog ozljede koljena te je u Beogradu ubilježio vrijeme ispod 10 sekundi...

Na drugom izdanju Memorijalnog mitinga "Artur Takač" Jamajčaninu su organizatori osigurali dostojnu konkurenciju u vidu britanskog dvojca Gardener/Lewis-Francis te sunarodnjaka Fratera, a Powell je odgovorio u vremenu 9.97 što mu je 26 put u bogatoj (još uvijek mladoj) karijeri da se spustio ispod okruglih 10 sekundi. Od samog je startnog pucnja krenuo autoritativno te je obilato slavio ispred Churandy Martine iz Nizozemskih Antila (10.11) na drugom te Fratera (10.19) na trećem mjestu.

Zadovoljan otrčanom utrkom je izjavio: "Nikad mi se još nije dogodilo da na debiju sezone ne istrčim ispod 10 sekundi pa nisam imao namjeru učiniti stadion Partizana iznimkom. Tendonitis koji me mučio stvar je prošlosti, ozljedu nimalo ne osjećam te ohrabren startom nastavljam prema konačnom cilju sezone - Svjetskom prvenstvu u Osaki".

10 000 gledatelja prisustvovalo je cijelom nizu odličnih rezultata: Kenijac Moses Masai je utrku na 5000 metara istrčao u najboljem ovogodišnjem vremenu (13:08.81), Bugarka Iveta Lalova vratila se na najbolji mogući način - pobjedom - pune dvije godine nakon teškog loma bedrene kosti te je na 100 metara slavila s respektabilnih 11.26. Powellova sunarodnjakinja Sherone Simpson, najbrža atletičarka prošle godine je, inače, odustala od nastupa u posljednji tren zbog istegnuća mišića u zagrijavanju uoči utrke.

Treće, pak, mjesto na 800 je metara pripalo Vanji Perišić. 22-godišnja je Splićanka, članica zagrebačkog Dinama, istrčala 2:01.50, 58 stotinki slabije od pobjedničkog vremena Slovenke Jolande Čeplak.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!