Automoto

Brdska utrka na Učki

Sportnet • utorak, 29.05.2007.

Brdskom auto utrkom na Učki pod nazivom «Učka 2007—Nagrada Hyundai”, ovoga se vikenda nastavljaju natjecanja u sklopu Honda Valvoline Yokohama Cupa. Nako što se 18 godina vozilo na primorskoj strani Učke (od Veprinca prema Poklonu) zbog slabe asfaltne podloge još protekle godine najavljena je promjena staze...

U kontaktima smo sa ŽUC PG županije doznali smo kako je sanacija prometnice u dugoročnom planu, a jedan će se dio obnoviti i ove godine, pa se nadamo da ćemo se kroz dvije, najdalje tri godine vratiti na primorsku stranu Učke. Promjena staze sigurno će pridonijeti većoj atraktivnosti i neizvjesnosti, s obzirom da nitko od natjecatelja još službeno nije nastupao na ovoj 3.250 metara dugačkoj stazi s prosječnim usponom od 8,7 %, što će također biti dodatna otežavajuća okolnost za vozače i njihove automobile.

Nakon pobjede na kružnoj utrci u Poreču u konkurenciji 9 automobila, samoborski automobilist Ivan Kodrić na brdskoj utrci na Učki imati će znatno ojačanu konkurenciju. Nakon što su propustili prvo natjecanje, na automobilističke staze i natjecanje u moćnim hondama civic type r vraćaju se Robert Bradarić i Marin Čolak, koji će tako na drugoj ovogodišnjoj utrci pokušati nadoknaditi zaostatak za vodećima, Ivanom Kodrićem i Viktorom Bolšecom. Uz njih među favorite utrke svakako treba ubrojiti Alena Perušića, koji je s obzirom na svoje iskustvo «diplomirao» brdski automobilizam na padinama Učke. Novo lice u hondi na ovoj će utrci biti Dalibor Kocijan, član "Matulji Racinga". Nakon subotnjih administrativnih i tehničkih pregleda, službene vožnje održati će se u nedjelju s početkom u 8.30 sati, kada su na rasporedu treninzi, dok će prva utrka započeti u 13 sati.

STAZA: UČKA – ISTRA
Duljina: 3.250 metara
Prosječan uspon: 8.7 %
Najmanja širina: 6.0 metara

St. Br. Ime i prezime Klub
1 Viktor Bolšec AMD Matulji Racing
2 Robert Bradarić AMK Solin
3 Marin Čolak AMD Zanatlija
5 Ivan Kodrić MCC Samobor
7 Valter Nežić AK Buzet Autosport
8 Edi Milokanović AMK Skok Racing
9 Saša Radola AK Pula-Rovinj
10 Dalibor Kocijan AMD Matulji Racing
11 Robert Markt Grand Prix
22 Đani Varljen AMD Matulji Racing
24 Alen Perušić AMD Matulji Racing
36 Andrej Poropat AK Rijeka

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoSkrolOstalo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!