Nogomet

Balaban mijenja Pršu?

Maja Giljanović • srijeda, 30.05.2007.

Prema vijestima objavljenim u današnjem izdanju engleskog Daily Maila, hrvatski reprezentativac i igrač belgijskog Bruggea, Boško Balaban izrazito je zainteresiran za prelazak u redove škotskog doprvaka, legendarnih Glasgow Rangersa...

Bez obzira na osvajanje belgijskog kupa, Balaban je razočaran životom u Belgiji i smatra škotsku ligu većim izazovom te dolazak u Rangerse vidi kao novi poticaj u svojoj karijeri. "Ako napustim Brugge na kraju ove sezone to će u svakom slučaju biti radi odlaska u zahtjevniju sredinu i jaču ligu. Rangers je svakako klub bitnijeg značaja i ponude li mi ugovor, vidjet ćemo" , kaže Balaban i nastavlja: "Nogomet je posao koji funkcionira po istim zakonitostima kao i svaki drugi. Ponude li vam 5000 funti mjesečno više nego što ste zarađivali do sada, sigurno je da nećete odbiti".

U slučaju realizacije transfera Balabanu bi ovo bio drugi dolazak na Otok; 2001. iz Dinama je pristigao u redove engleskog premierligaša Aston Ville. Menadžer kluba iz Birminghama, John Gregory tada je za hrvatskog reprezentativca iskeširao 6 milijuna funti ali po navijačima europskog prvaka iz 1982. godine investicija se ispostavila kao potpuni promašaj. U tri godine provedene na Villa Parku, Riječanin je upisao tek osam nastupa (bez ijednog postignutog zgoditka).

U redovima Bruggea za kojeg je ove sezone upisao 25 pogodaka u 40 nastupa, preostala mu je još godina dana ugovora i procjenjuje se da bi raskid veze s Belgijancima čelnike kluba s Ibroxa stajao 1.4 milijuna funti. Hoće li Walter Smith dovesti 28-godišnjaka uvelike ovisi i o utjecaju netom umirovljenog Dade Prše za kojeg britanski mediji navode da je uvjerio svog bivšeg trenera u ispravnost dovođenja hrvatskog napadača kao njegove direktne zamjene.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!