Tenis

Svjetski rekord... ili ipak ne?

Ivor Krapac • srijeda, 30.05.2007.

Venus Williams upamtit će današnji nastup u drugom kolu Roland Garrosa po pobjedi u američkom dvoboju s Ashley Harkleroad, ali i još nečem. Venus je u drugom setu odservirala brzinom od 206 km/h, što je novi rekord u ženskom tenisu...

Ustvari, tako se činilo sve do obavijesti WTA-a kako najbrži servis u povijesti ima Nizozemka Brenda Schultz McCarthy, koja je prošle sezone u kvalifikacijama Cincinnatija ispalila bombu od 209 km/h.

No, Venus je ipak postavila novi rekord u glavnom ždrijebu WTA Toura, kao i na Grand Slam turnirima. Prethodni rekord također je bio njeno vlasništvo, a rušenje joj je donijelo razlog za zadovoljstvo bez obzira što je nakon tog servisa od 206 km/h ušla u ozbiljne nevolje.

Nakon što je gubila sa 6:1 i 5:1, Harkleroad se uz ukupno četiri spašene meč-lopte vratila u drugi set i pala tek u izjednačenom tie-breaku, okončanom s 10:8 u korist Williams. Venus je u tom tie-breaku spasila pet set-lopti.

"Uživala sam kad sam vidjela brzinu na semaforu, vjerojatno sam zbog toga malo izgubila koncentraciju", komentirala je Williams: "Presretna sam što sam srušila svoj rekord, pogotovo stoga što sam se, kad sam bila mlađa i postavila taj rekord, uvijek trudila servirati što jače mogu, dok sada to više ne radim. No, ipak se dogodilo, došlo je kao iznenađenje."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrolGrand Slam
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!