Nogomet

Šimunić dobio novog trenera

Petar Plevnik • petak, 01.06.2007.

Nakon gotovo dvomjesečne potrage za novim trenerom, čelnici Herthe pronašli su čovjeka koji će momčad Josipa Šimunića povesti u novu sezonu. Riječ je o dosadašnjem treneru švicarskog prvaka Züricha Lucienu Favreu...

Klupa Herthe ostala je upražnjena još od 10. travnja, kada je dotadašnji trener Falko Götz zbog loših rezultata berlinskog kluba podnio ostavku. Kao privremeno rješenje berlinski je sastav vodio trener amaterskog sastava Karsten Heine, no u klubu su ipak željeli u novu sezonu ući s provjerenim imenom.

Izbor je pao na 49-godišnjeg Švicarca Luciena Favre, dosadašnjeg trenera švicarskog prvaka Züricha. Iako je Favre sa Zürichom imao još godinu dana ugovora, predsjednik kluba Ancillo Canepa održao je obećanje da će pustiti Favrea u slučaju atraktivne ponude, pa će tako Hertha na ime odštete Zürichuuplatiti svega 200 000 eura.

U dosadašnoj trenerskoj karijeri Levre je vodio Yverdon, Servette, a najveće uspjehe ostvario je upravo u Zürichu, s kojim je 2005. osvojio Kup Švicarske, da bi u posljednje dvije sezone osvajao naslove prvaka, za što je ove godine u Švicarskoj nagrađen titulom trenera godine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!