Nogomet

Šimić mijenja Ćorluku

Maja Giljanović • petak, 01.06.2007.

Dva susreta nedostaju Dariju Šimiću do okruglih 90 nastupa u reprezentativnom dresu, a sudeći po posljednjem treningu uoči današnjeg puta u Tallinn, prvu prigodu Milanov će branič dobiti na sutrašnjoj utakmici...

Izbornik Slaven Bilić po ustaljenom već običaju ne želi potvrditi medijska nagađanja prije službene konferencije na rasporedu večeras 24 sata prije okršaja, ali znakovito je da su dva treninga u nizu odrađena u istoj obrambenoj formaciji: Šimić - R. Kovač - Šimunić - Babić. Ćorluka jest trenirao punom snagom, ali umor akumuliran u Dinamu za kojeg je cijelu sezonu odigrao u iznimno visokom ritmu, čini se, ostavlja 21-godišnjaka na klupi.

Slika 1 od 1.
Foto: Sandro Donda

Posljednji jaki trening; estonski će se, naime, svesti na upoznavanje s travnjakom te rastrčavanje ne bi li se doskočilo eventualnim ozljedama u posljednjem trenutku, hrvatski su reprezentativci odradili povrh svega uvježbavajući prekide. Rapaić je nabacivao za napadače od kojih su svi spremni i orni istrčati od prve minute.

Ozljeda nema; Eduardov vjerojatni partner Balaban pod tuš je otišao s bandažiranim gležnjem, međutim, sam nas je odmah razuvjerio da se radi o ičemu ozbiljnom: Sve je u redu, čisto zbog preventive smo stavili led da gležanj ne otekne. Budem li u prvom planu izbornika Bilića, sigurno istrčavam!"

U svakom slučaju, nadu da će se jedanaestorica (14) koja se suprotstavi Estoncima na Le Coq Areni u Hrvatsku vratiti s punim plijenom podgrijava maksimalna ozbiljnost sviju u reprezentativnom krugu. Stručni stožer na čelu s Bilićem učinio je sve ne bi li igračima dao do znanja da nas ne očekuje šetnja do pobjede; istina - radi se o reprezentaciji bez osvojena boda te postignuta pogotka, ali mjesta podcjenjivanju nema.

Kalkulacije također ne dolaze u obzir: "Igrat će najjača moguća postava. Svi su spremni i svi kandidiraju za nastup." O Rusima, pak, nije želio: "Rusi me trenutačno ne zanimaju; o njima o tom potom. Igramo s Estoncima, a Rusi će na dnevni red nakon, vjerujemo svi, uspješno odrađene subote."

Luka Modrić se ipak osvrnuo na oba protivnika: "Situacija u skupini je još uvijek gusta. Pobijedimo li, međutim, u oba susreta, stigli bismo na koračić do plasmana na Euro. Tri boda u Tallinnu stvorila bi savršenu atmosferu uoči dolaska Rusa."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!