Nogomet

Kako su odigrali

Ivo Gabrić • nedjelja, 03.06.2007.

Jedan "bljesak" Eduarda da Silve bio je dovoljan da Hrvatska arhivira tri nova boda. Robert Kovač dominirao je našom obranom, a Pletikosa je uz poneku sitnu nesigurnost, dokazao da su isprazne novinske priče o njegovoj lošoj formi...

Stipe Pletikosa: S dvije dobre intervencije u samoj završnici utakmice osigurao Hrvatskoj sva tri boda. Odlično reagirao na najbolju šansu Estonaca nakon udarca iz kuta kada je Klavan dobro pucao glavom. Ukupni dojam svakako pozitivan iako je na nekoliko visokih lopti djelovao pomalo nesigurno.

Vedran Ćorluka: Iako je najavljivano da će početi utakmicu na klupi, izbornik Bilić ukazao je povjerenje Dinamovom braniču i svakako pogodio jer je Ćorluka odigrao dobru utakmicu. U fazi obrane miran i koncentriran, u napadu nekoliko dobrih akcija iako je na trenutke djelovao pomalo nekoordinirano sa Srnom.

Marko Babić: Od njega smo očekivali i sigurno trebali dobiti više u napadačkom dijelu naše igre. U napadu bio gotovo neaktivan, u obrambenom dijelu nešto bolji. Na bokovima smo danas bili nešto slabiji, a taj segment igre je naše jako oružje.

Robert Kovač: Zapovjednik naše obrane je odigrao odličnu utakmicu. Neutralizirao gotovo sve estonske napade, pravovremen i siguran u svim obrambenim akcijama. Još jednom pokazao važnost za našu reprezentaciju.

Josip Šimunić: U paru s Robertom Kovačem odigrao dobru utakmicu. Centralni dio obrane je danas odigrao dobro. Nekoliko dobrih blokova, u skoku standardno dobar. Jedina zamjerka je žuti karton zbog prigovaranja sucu.

Niko Kranjčar (do 75. minute): Utakmica je pokazala kako Niko nije u pravom ritmu utakmica i treninga. Za bolju igru naše reprezentacije potrebna je bila njegova dobra partija, no željeni učinak je danas izostao. Iako se u prvom dijelu utakmice trudio i dobro zatvarao u obrani, poslije gotovo nevidljiv. Kod Eduardovog pogotka asistirao krivim primanjem lopte.

Luka Modrić: Jedan od boljih u redovima Hrvatske, puno radio i u obrani i u napadu. Nekoliko dobrih napadačkih dionica, no on bi sa svojom kvalitetom morao biti još opasniji po protivnički gol. U svakom slučaju, ostavio dobar ukupni dojam.

Niko Kovač: Kapetan je danas odigrao na prilično visokoj razini. Današnja utakmica pokazala je da su braća Kovač gotovo nezamjenjivi. Niko je dominirao trkom i borbenošću. Izostao jedino malo brži prijenos lopte jer su Estonci lako zatvarali naše bokove preko kojih smo danas trebali biti puno aktivniji.

Darijo Srna: Osim nekoliko centaršuteva iz prekida, Darijo je danas bio gotovo neprimjetan u fazi igre. Ukupna ocjena pozitivna iako pamtimo i bolja Srnina izdanja u dresu reprezentacije.

Mladen Petrić (do 54. minute): I on i Eduardo su većinu utakmice bili “odsjećeni” od vezne linije. Dobio je premalo kvalitetnih lopti. Ono malo što je dobio je dobro iskoristio. Uputio je nekoliko dobrih udaraca prema golu Estonije.

Eduardo da Silva (do 84. minute): Jedna prava lopta i jedan udarac dovoljni su bili da još jednom riješi utakmicu i ponese epitet najboljeg igrača. Vrijedi kao i za Petrića, premalo upotrebljivih lopti je došlo prema našim napadačima. Srećom, ona jedna je za Eduarda bila dovoljna.

Ivica Olić (od 54. minute): Bilić ga je uveo da unese dozu agresivnosti jer je ritam utakmice bio prilično slab, no nešto više od pola sata koliko je proveo na terenu Ivica Olić nije napravio gotovo ništa.

Jerko Leko (od 75. minute): Ušao umjesto Kranjčara u fazi utakmice kad je bila potrebno sačuvati aktivan rezultat i korektno odradio svoju zadaću.

Boško Balaban (od 84. minute): Nismo ga gotovo ni uspjeli vidjeti u onih nekoliko minuta što je proveo na terenu jer se igra u toj fazi utakmice odvijala uglavnom na našoj polovici.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!