Tenis

Roger ne da ni set

Branimir Korać • nedjelja, 03.06.2007.

Roger Federer niti nakon četvrtog kola Roland Garrosa nije izgubio set što mu je čak 11. meč u nizu na Grand Slam turnirima bez izgubljenog seta. Kroz četvrto kolo uspješno su prošle sve favoritkinje u ženskom dijelu turnira, a uspješan start bilježi i naša juniorka Petra Martić...

Prvi nositelj Roland Garrosa Roger Federer još jednom je izbjegao gubitak seta. Najbolji tenisač današnjice bio je prejak za Mihaila Južnjija koji je u prvom setu pružio dobar otpor, doveo set do tie-breaka, ali za nešto više nije bilo mogućnosti.

Federer je upisao 11. uzastopnu pobjedu na Grand Slamu bez izgubljenog seta čime je izjednačio rekord Johna McEnroea kojem je to uspjelo 1984. godine kada je spajao pobjede u Wimbledonu i US Openu.

Neuhvatljivog Švicarca sada očekuje dovoboj s devetim nositeljem Tommyjem Robredom. U svih sedam dosad igranih mečeva Federer je svladao Robreda, a Španjolac je samo 2002. godine uzeo set na turniru u Beču.

Protiv Volandrija je prikazao dobru igru, koristio pogreške Volandrija i na kraju slavio u tri seta. Za razliku od Ljubičića, Robredo je odlično koristio slab servis Volandrija, uzeo ukupno 56 posto poena protiv servisa i zasluženo prošao dalje.

U argentinskom dvoboju Guillermo Canas upisao je ekspresnu pobjedu protiv Juana Monaca. Monaco je uhvatio tek šest gemova, ubilježio 22 neforsirane pogreške više i dozvolio Canasu čak 12 break lopti od čega je ovaj iskoristio osam.

Ovo je Canasu prvi nastup na Grand Slam turniru u posljednje dvije godine. U rujnu prošle godine vratio se s izdržavanja kazne za uzimanje dopinga zbog koje je pauzirao 15 mjeseci.

U turniru tenisačica Serena Williams napravila je veliki posao svladavši bez većih problema Dinaru Safinu. Očekivao se daleko neizvjesniji i teži meč, no Williams je sa 6:2, 6:3 bila bolja i izborila nešto više odmora uoči slijedećeg kola. Safina nije imala svoj dan, vrlo loše je servirala, a na svoj drugi servis uhvatila je tek sedam poena od 26 odigranih.

64 minute trebale su Jeleni Janković da apsolvira domaću nadu Marion Bartoli. U svakom setu Bartoli je uzela tek po gem, odigrala je loš meč bez ideje i prave taktike, a Janković je igračica koja protiv takvih protivnica nema problema.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Osam puta Bartoli je izašla na mrežu, sedam puta je bila probijena. Nije ostvarila niti jedan winner, napravila deset neforsiranih pogrešaka više i osvojila čak 32 poena manje.

Iako rezultat to ne pokazuje, Justine Henin nije briljirala protiv Sybille Bammer. Prva nositeljica je dosta griješila, propustila previše prilika za ranije završavanje meča i na terenu je provela gotovo sat i pol, a meč je mogao trajati barem 15 minuta kraće. Bammer nije odigrala ništa spektakularno, no Henin to nije iskoristila za brži završetak posla.

Zato je puno brža bila Nicole Vaidisova koja je za nešto malo preko sat vremena eliminirala posve očekivano Talijanku Tatianu Garbin. Razlika u kvaliteti bila je očita od samog početka meča i Vaidisova je slavila sa 6:3, 6:4 realiziravši sve četiri ponuđene break prilike.

Zanimljiv dvoboj odigrale su Ana Ivanović i Anabel Medina Garrigues. Čvrsta Španjolka nije se samo tako predala i Ivanović je nakon dva sata velike borbe uspjela doći do pobjede u tri seta pritom ubilježivši i 11 as servisa.

Treća nositeljica Svetlana Kuznjecova potvrdila je dobru formu svladavši Shahar Peer u dva seta. Ruskinja je odigrala još jedan dobar meč nadigravši mladu Izraelku koja je ipak pokazala veliki respekt i odigrala predefanzivno.

Čudan meč odigrale su Ana Čakvetadze i Lucie Šafarova. Čakvetadze je uzela prvi set sa 6:4 da bi druge potpuno prespavala i izgubila ga sa 6:0. U trećem je ponovno bila na visokom nivou i sa 6:2 poslala Šafarovu u gledalište.

Maria Šarapova provukla se u meču s Patty Schnyder. Švicarka je tri puta servirala za meč, ali Šarapova je to spasila, kao i 40:15 na servis Schnyder kod 8:7. Druga nositeljica uzela je četiri poena u nizu i prošla dalje.

Danas je startao i juniorski turnir, a naši natjecatelji bilježe polovične učinke. Petra Martić prošla je u drugo kolo pobjedom protiv 14. nositeljice Bojane Jovanovski dok tako uspješan nije bio Silvio Dadić protiv osmopostavljenog Australca.

Tenisači, četvrto kolo:
Roger Federer (Švicarska, 1) - Mihail Južnji (Rusija, 13) 7:6(3), 6:4, 6:4, Tommy Robredo (Španjolska, 9) - Filippo Volandri (Italija, 29) 6:2, 7:5, 6:1, Guillermo Canas (Argentina, 19) - Juan Monaco (Argentina) 6:0, 6:4, 6:2, Nikolaj Davidenko (Rusija, 4) - David Nalbandian (Argentina, 15) 6:3, 7:6(1), 3:6, 7:6(2).

Tenisačice, četvrto kolo:
Serena Williams (SAD, 8) - Dinara Safina (Rusija, 10) 6:2, 6:3, Jelena Janković (Srbija, 4) - Marion Bartoli (Francuska, 18) 6:1, 6:1, Justine Henin (Belgija, 1) - Sybille Bammer (Austrija, 20) 6:2, 6:4, Nicole Vaidisova (Češka, 6) - Tatiana Garbin (Italija, 19) 6:3, 6:1, Ana Ivanović (Srbija, 7) - Anabel Medina Garrigues (Španjolska, 24) 6:3, 3:6, 6:3, Svetlana Kuznjecova (Rusija, 3) - Shahar Peer (Izrael, 15) 6:4, 6:3, Ana Čakvetadze (Rusija, 9) - Lucie Šafarova (Češka, 25) 6:4, 0:6, 6:2, Marija Šarapova (Rusija, 2) - Patty Schnyder (Švicarska, 14) 3:6, 6:4, 9:7.

Juniori, prvo kolo:
John-Patrick Smith (Australija, 8) - Silvio Dadić (Hrvatska) 6:1, 6:4.

Juniorke, prvo kolo:
Petra Martić (Hrvatska) - Bojana Jovanovski (Srbija, 14) 6:3, 6:3.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrolGrand Slam
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!