Ostali sportovi

Mangold pobjednik istanbulskog RBAR-a

Sportnet • utorak, 05.06.2007.

Preko milijun gledatelja nagomilalo se na obalama estuarija Zlatni rog u Istanbulu u Turskoj i svjedočilo pobjedi Mikea Mangolda (Team Cobra/USA) nad Paulom Bonhommeom (Team Matador/GBR) u četvrtom natjecanju sezone Svjetske serije Red Bull Air Race...

Slika 1 od 2.

Najbolji svjetski piloti su jurili kroz stazu s preprekama, samo nekoliko metara nad estuarijem koji označava granicu između Europe i Azije. U uzbudljivom četvrtfinalu, Petera Besenyeija (MAĐ), pobjednika zadnjeg Red Bull Air Racea u Monument Valleyu, je pretekao Alejandro Maclean (ŠPA) za samo 0.04 sekunde.

Slika 2 od 3.

Mangold je osvojio prvu pobjedu na Svjetskoj seriji Red Bull Air Race nakon što je odvozio izvrsnu utrku pri brzinama od 400 km/h (250 mph) i silama od 10G-a kroz spektakularnu stazu sa Zračnim vratima koja se protezala kroz estuarij između Galata mosta i Atatürk mosta. Mangold je stazu prešao za 01:31.78 minuta, a Paul Bonhomme ju je preletio za 1.39 sekundi sporije.

Slika 3 od 4.

U utješnoj utrci za treće mjesto, Kirby Chambliss (SAD) je pobijedio Alejandra Macleana (+5.26 sekundi). Stanica u Istanbulu, četvrta od deset u Svjetskoj seriji Red Bull Air Race, je bila prva ovosezonska u Europi i označila je povratak na razinu mora nakon prošlomjesečne stanice u visinskom Monument Valleyu, koja se održala nad reljefnim vestern pejzažom na granici Utaha i Arizone. Prve dvije utrke ove godine su također održane na morskoj razini u Abu Dhabiju i Rio de Janeiru. Sljedeća stanica je u Interlakenu u Švicarskoj 14.-15. srpnja. Prošle godine je na osam utrka bilo sveukupno šest milijuna gledatelja.

Slika 4 od 5.

Trenutno vodstvo u prvenstvu ima Bonhomme s 20 bodova, a slijedi ga Mike Mangold sa samo jednim bodom zaostatka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!