Košarka

Cibona i Zadar za prave zaljubljenike

Bruno Blumenschein • subota, 09.06.2007.

Ne morate se ušminkavati za treću utakmicu finala košarkaškog prvenstva Hrvatske. Kamere vas neće moći snimiti jer ih neće biti, a u prijenosu UŽIVO, na Sportnet.hr, spominjati ćemo poteze Kusa i Englisha, koji će tražiti drugu pobjedu za veliku psihološku prednost...

Ako ste razmišljali ići ili ne ići na treću utakmicu finala između Cibone i Zagreba, HTV je donio odluku umjesto vas. "Ako nema na HTV 2, nema nigdje", odgovor je iz Cibone i tako olakšao TV prijamnike za još malo košarke. Zato će Cibona i Zadar tražiti što veću podršku s tribina, koje bi mogle biti dobro ispunjene. Ukoliko nikako ne možete do Doma Dražena Petrovića, utakmicu možete pratiti UŽIVO na Sportnet.hr.

U barem 40 minuta košarke past će odluka o momčadi koja će povesti s 2-1 i imati u utorak priliku doći do naslova prvaka Hrvatske. Za to će Cibona još jednom pokušati trčanjem slomiti Zadrane, dok iz "grada košarke" dolaze najave o puno boljoj obrani, koja je Cibonu u drugom poluvremenu zadarskog susreta zadržala na samo 31 poenu.

Dok Dražen Anzulović razmišlja samo o pobjedi, Aco Petrović se nada petoj utakmici, a onda izvlači adut iz rukava. Vi ste mu povjerovali? Takve najave govore samo o još više trčanja uz aut liniju zadarskog stratega, više promišljanja kako zaustaviti brzu tranziciju Wisniewskog i Kusa, a ujedno i kako objasniti Englishu da svaki ishitreni šut košta dvostruko više nego inače.

S druge strane, niži i slabiji vukovi moraju razmisliti kako "pod Tornjem" zaustaviti zadarske tornjeve, prije svega Gečevskog i Lalića. Upravo je potonji zaustavio Cibonu da vrlo vjerojatno već nakon druge utakmice dođe do "prstena prvaka". Igrati s dva prava centra ili se ponovno osloniti da Krasić i Rozić, kao "četvorke", mogu više zabiti nego primiti, zasigurno je jedna od dvojbi Zule.

I na kraju, učinak klupe. 33-23 je bio omjer u prvom susretu kada su Barać i Stipčević bili nevidljivi, a Wright odigrao ključnu ulogu s klupe, iako spada u "prvih pet". Također, Lukša Andrić treba nastaviti s doprinosom kao u prva dva susreta, a Zadar čeka i pravu predstavu Frane Čolaka.

I za kraj, dva dana nakon 14. obljetnice tragične pogibije Dražena Petrovića, bio bi red da navijači, igrači i svi prisutni pokažu poštovanje prema najvećem. Prema Kapetanu. Minuta šutnje je jedan način, koji se i očekuje, a sportsko i fer ponašanje na terenu bi bio pravi način. Ako već nismo navikli na to, iznenadite nas! Treći čin finala počinje u 17 sati, pozornica je parket Doma Dražena Petrovića, a ulaznica naravno ima.

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!