Rukomet

Tko je i gdje u Ligi prvakinja

www.koprivnica.net • ponedjeljak, 11.06.2007.

Novi trener Podravke Vegete Zdravko Zovko u utorak preuzima rukometašice Podravke Vegete, koje su trenirale sa Đurđicom Zečević, jer je Mato Matijević bio s reprezentacijom. Zovko će izabrati isvoje suradnike iz redova Podravkinih trenera...

Treninzi traju do 20. lipnja, a Zovko će u tom tjednu testirati igračice. Početak priprema za novu sezonu je 30. srpnja. Prvi turnir je u Györu 11. i 12. kolovoza, prvenstvo počinje 8. rujna, a Liga prvakinja od 24/28. listopada (svako kolo Lige prvakinja ima termin od srijede do nedjelje, kako se klubovi dogovore).

Od ove godine kvalifikacije za Ligu prvakinja održavaju se u grupama po tri dana u jednom mjestu (1. pretkolo u dvije grupe od 7. do 9. rujna, 2. pretkolo u četiri grupe od 28. do 30. rujna). Podravka Vegeta je izravno u Ligi prvakinja među 12 prvih na rang-listi i izbjegla je kvalifikacije.

U kvalifikacijama za Ligu prvakinja sudjeluje 20 ekipa. U 1. pretkolu u dvije grupe traže se četiri ekipe koje će ići u daljnje kvalifikacije (1. grupa: Madeira (Portugal), Sassari (Itlaija), Brühl (Švicarska) i Quintus (Nizozemska), dva idu dalje; 2. grupa: Minsk (Bjelorusija), Ankara (Turska), Knjaz Miloš (Srbija) i Stjarnan (Island), dva idu dalje).

U 2. pretkolu bit će "kreševa": 1. grupa Oltchim (Rumunjska), Aalborg (Danska), Slovenija 2, Lada Toljatti (Rusija); 2. grupa Györ (Mađarska), Astroc Sagunto (Španjolska), Byasen (Norveška), Motor (Ukrajina); 3. grupa Metz (Francuska), Lublin (Poljska), Iuventa (Slovačka), Patras (Grčka); 4. grupa su kvalifikantice iz prvog pretkola. Samo pobjednice četiri kvalifikacijskih turnira 2. pretkola ulaze u Ligu prvakinja. Izvlačenje je 29. lipnja.

Prva jakosna grupa u Ligi prvakinja su Slagelse i Viborg (Danska), Krim (Slovenija) i Hypö (Austrija), druga Zvezda Zvenigorod (Rusija), FTC (Mađarska), Kometal (Makedonija) i Union Ribarroja (Španjolska), treću Larvik (Norveška), Budućnost (Crna Gora), Podravka Vegeta (Hrvatska) i 1. FC Nürnberg (Njemačka), četvrtu kvalifikantice iz 1. pretkola.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!