Ostali sportovi

Bez milosti za Bassa

Kristian Hohnjec • subota, 16.06.2007.

Talijanskom biciklistu Ivanu Bassu produžena je suspenzija zbog pokušaja uzimanja nedopuštenih sredstava. 29-godišnjak tako će morati pauzirati do listopada sljedeće godine, odluka je to Talijanskog biciklističkog saveza i Međunarodne biciklističke unije (UCI)....

Talijanski olimpijski odbor predložio je da se Bassu kazna od dvije godine smanji za tri mjeseca, što bi mu omogućilo da sudjeluje na "Giru" i "Touru" sljedeće sezone, no vrhovne biciklističke institucije odbile su takvu mogućnosti, iako je Basso surađivao u istrazi. Time će pobjednik Gira d'Italia iz 2006. propustiti još jednu sezonu.

"Pogriješio sam, ali nikad nisam tražio popuste. Sada ću se suočiti s posljedicama. Izgubio sam sve - utrke, ugovore, dignitet. Samo se želim vratiti biciklizmu, što prije", rekao je Basso, kojeg su mnogi smatrali vjerojatnim vladarom Tour De Francea nakon umirovljenja legendarnog Lanca Armstronga.

Dopinške afere koje potresaju biciklizam kao da nemaju kraja. Na nedavno završenoj Utrci po Italiji nađena su nedopuštena sredstva u urinu ponajboljeg sprintera Alessandra Petacchija i njegovog sunarodnjaka Leonarda Piepolija. Korištenje nedozvoljenih supstanci priznao je i pobjednik Tour De Francea iz 1996. godine Danac Bjarne Riis, a isto je učinio i njemački sprinter Erik Zabel. Sport je u velikoj krizi, sponzori odustaju od ulaganja, smanjuju se televizijski prijenosi, a pada i interes samih ljubitelja biciklizma.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!