Ostali sportovi

Marion Jones propušta sezonu

Maja Giljanović • nedjelja, 17.06.2007.

Trostruka svjetska prvakinja Marion Jones misteriozno je nakon tajnog vjenčanja s barbadoskim sprinterom Obadele Thompsonom u veljači ove godine nestala s radara te po riječima joj trenera ne planira nstupe u tekućoj sezoni...

Steve Riddick je, naime, kratko potvrdio: “Gotovo sam siguran da propušta sezonu. Da planira nastupe, već bih s njima bio upoznat“.

31-godišnjakinja se, naime, nije našla na startnim listama trialsa koji se sljedećeg tjedna održavaju u Indianapolisu. Braniteljica prošlogodišnjeg naslova prvakinje SAD-a, ukoliko se na njima ne pojavi, gubi mogućnost nastupa na Svjetskom prvenstvu krajem kolovoza u Osaki.

Slika 1 od 1.

Jedina atletičarka u povijesti s pet odičja na jednim Olimpijskim igrama (2000. je u Sydneyju osvojila zlata na 100, 200, 4x400 metara te bronce u dalju i 4x100 metara), prošlogodišnjim je 14. ukupno naslovom prvakinje SAD-a do kojeg je stigla uvjerljivom pobjedom s istrčanih po prvi put nakon 2002. godine ispod 11 sekundi, čini se, zadovoljila apetite te nevjernim Tomama dokazala da nema nikakvih veza s u aferi Balco osramoćenima bivšim suprugom Timom Montgomeryjem te trenerom Trevorom Grahamom kao ni s prvim suprugom CJ Hunterom također uhvaćenog manipulanta kemijskim preparatima.

U već poznijim pomalo sprinterskim godinama, Jonesovoj je bitno bilo očistiti ime okaljano nakon pozitivnog A nalaza krvi (eritropoetin – zloglasni EPO) što joj je i uspjelo nakon B testa u rujnu prošle godine, a hoće li naći motivaciju vratiti se te u Pekingu izbrisati ružna sjećanja na Igre u Ateni 2004. ostaje za pričekati kraj ljeta 2008. godine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!