Ostali sportovi

Brkljačić prebacila 75 metara!

Maja Giljanović • nedjelja, 17.06.2007.

Hrvatske atletičarke iz dana u dan diljem svijeta postižu izvrsne rezultate pa ne čudi da se nakon drugog mjesta Blanke Vlašić prije dva dana u Oslu istim plasmanom u Varšavi danas može podičiti Ivana Brkljačić...

23-godišnja Gospićanka je briljantno izvedenim posljednjim hicem prebacila čarobnih 75 metara te je nakon mjesec dana prepravila u Dohi postavljeni novi hrvatski rekord. 11. svibnja je, naime, Ivana kladivo hitnula na 74.62 da bi ga danas na Memorijalu Janusza Kusocinskog nadmašila za 46 centimetara.

75.08 metara postavljenih u posljednjoj šestoj seriji (triput je prestupala, dva preostala mjerena hica doletjela su na 71.20 odnosno 71.46) dostajalo je za drugu poziciju iza Kubanke Yipsi Moreno koja je također postavila svoj osobni rekord (76.36 metara). Treće je mjesto zauzela Njemica Betty Heidler dok je domaća uzdanica, olimpijska pobjednica iz Sydneyja, Kamila Skolimowska kiksala te zauzela četvrto mjesto s dobra tri metra manje od ovosezonskih rekordnih 76.83.

Raskid ugovora s trenerom Zsoltom Nemethom te obnova suradnje s Ivanom Ivančićem kao i život u Budimpešti na koji se potpuno aklimatizirala čine čuda za dvostruku juniorsku svjetsku prvakinju (Santiago 2000., Kingston 2002.). Angažman, pak, Tibora Gecseka kao stručnog suradnika za tehnički dio treninga jamči daljnji napredak dva mjeseca prije starta Svjetskog prvenstva u Osaki (s Pekingom također praktički iza ugla).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!