Tenis

Britanska vlast na obali

Tea Lokas • utorak, 19.06.2007.

Drugog dana turnira u engleskom Eastbourneu na teren su izišle preostale igračice koje jučer nisu odigrale prvo kolo. Među nositeljicama, koje su ostvarile stopostotan učinak, u sljedeće kolo prošle su Izraelka Shahar Peer, Sybille Bammer te Marion Bartoli, ali zvijezde dana ipak su postale dvije britanske kvalifikantice...

Pobjede Peer, Bammer i Bartoli zasjenjene su prolazom dviju britanskih kvalifikantica u drugo kolo turnira. Katie O'Brien iznenadila je Ruskinju Vasilisu Bardinu odličnom igrom i pobjedom u dva seta. Katie se očito specijalizirala za bolje rangirane tenisačice jer joj je ovo četvrta pobjeda zaredom protiv takve. Vidjet ćemo kako će se prilagoditi igri još jedne Ruskinje, ovog puta četvrtopostavljene Jelene Dementijeve koja je čeka u osmini finala.

Slika 1 od 1.
Foto: Dražen Patarčić

Druga pobjeda Britanke bila je neminovna obzirom da su se s obje strane našle dvije otočanke. Elena Baltacha u tri teška seta nadvladala je sunarodnjakinju Anne Keothavong koja se u turniru našla uz pomoć pozivnice. Odlučio je tie-break u posljednjem setu u kojem je s(p)retnija bila djevojka iz kvalifikacija.

Vezane vijesti

Najteži posao od nositeljica odradila je šestopostavljena Shahar Peer. Jedinoj je susret otišao u treći set u kojem je uz tri breaka uspjela "pobjeći" Ruskinji Lihovcevoj. Ruskinje danas, za razliku od Britanki, nisu imale nimalo sreće. Tako se i 43. igračica svijeta Marija Kiriljenko u dva seta oprostila od eastbournske trave. Nadigrana je od Austrijanke Sybille Bammer koja je postavljena za sedmu nositeljicu.

Uspješne su bile i Talijanka Mara Santangelo te Japanka Aiko Nakamura. Santangelo je izbacila Nakamurinu sunarodnjakinju Sugiyamu, dok je Nakamura bila bolja od Francuskinje Rezai, što je i jedno od iznenađenja dana.

Još jedna japanska predstavnica posrnula je na startu, Akiko Morigami izgubila je dvoboj s francuskom 48. na svijetu, Nathalie Dechy. Dvosatni program otišao je na stranu više rangirane francuske tenisačice, a sljedeća protivnica Dechy bit će velik zalogaj, trećepostavljena Petrova.

WTA Eastbourne, prvo kolo: Shahar Peer (ISR, 6) - Jelena Lihovceva (RUS, Q) 6:2, 5:7, 6:4, Sybille Bammer (AUT, 7) - Marija Kiriljenko (RUS) 6:2, 6:3, Marion Bartoli (FRA, 8) - Tathiana Garbin (ITA) 6:2, 6:3, Nathalie Dechy (FRA) - Akiko Morigami (JPN) 6:4, 2:6, 6:3, Mara Santangelo (ITA) - Ai Sugiyama (JPN) 7:6(3), 6:3, Agnieszka Radwanska (POL) - Jill Craybas (USA, LL) 6:2, 5:7, 6:0, Aiko Nakamura (JPN, Q) - Aravane Rezai (FRA) 6:1, 6:4, Katie O'Brien (GBR, Q) - Vasilisa Bardina (RUS) 7:5, 6:3, Elena Baltacha (GBR, Q) - Anne Keothavong (GBR, WC) 6:2, 2:6, 7:6(5).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!