Rukomet

Barcelona se pojačava

Vedran Attias • srijeda, 20.06.2007.

Barcelona Cifec je odlučila da više ne želi igrati sporednu ulogu u domaćoj rukometnoj ligi. Potpisali su dva vrlo važna igrača rivala Portland San Antonia - vratara Kaspera Hvidta i vanjskog igrača Demetria Lozana.

Lozano se vraća u Barcelonu nakon šest sezona provedenih u Kielu i Portlandu. Sa Ciudad Realom je dva puta osvojio domaće prvenstvo i dvije Lige prvaka. 31-godišnji Lozano će pomoći svom novom/starom klubu prije svega u obrani, a može pomoći i u napadu. Lozano je već bio u Barceloni. Bio je član one sjajne generacije, koju je nažalost i Badel 1862 Zagreb jako dobro upoznao, koja je osvojila sedam prvenstva zaredom. Od igrača koji su tada igrali još je samo David Barrufet član prve momčadi dok su tadašnji kapetan Enric Masip i Xavi O'Callaghan treneri u klubu.

Hvidt uz Francuza na vratima Kiela Thierrya Omeyera i sjajnog njemačkog vratara Heninga Fritza spada među tri najbolja na svijetu. Ima nevjerojatne reflekse i sjajno se postavlja. Godinama je ključni igrač danske rukometne reprezentacije. Za Dansku ima 159 nastupa i ima tri brončane medalje - dvije sa Europskih prvenstava 2002. i 2004. i jednu sa Svjetskog prvenstva u Njemačkoj 2007. godine. U Španjolsku je došao prije osam godina iz njemačkog Lemga. Prvih pet godina u Španjolskoj je branio za Ademar Leon, a zadnje tri sezone je čuvao vrata Portlanda.

Vjerojatno će se Barcelona s ovim pojačanjima moći boriti s najboljim klubovima u ligi. Ove godine su osvojili španjolski kup, no četvrto mjesto u prvenstvu je bio znak da su pojačanja nužna. Doveli su trenera Ademara Manola Cadenasa, a sada su došla i prva igračka pojačanja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!