Tenis

Justine kolo vodi

Tea Lokas • četvrtak, 21.06.2007.

Četvrtfinalni dvoboji na istočnoj obali Velike Britanije ponudili su pregršt dobrog tenisa i okršaja visoko rangiranih tenisačica. Jedino iznenađenje i poraz od niže postavljene protivnice priuštila si je Ruskinja Elena Dementijeva koja je nokautirana iz natjecanja od strane Francuskinje Bartoli...

Dementijeva je potpuno zakazala u današnjem susretu protiv francuske predstavnice Marion Bartoli, koja je postavljena za osmu nositeljicu. Dementijeva je već u prvom setu pokazala da nešto nije u redu s njenom igrom, obzirom da je napravila tri dvostruke pogreške u najvažnijim trenucima. Loša igra nastavila se i u drugom setu gdje je Bartoli za tren došla do 4:0, tad je preostalo samo pitanje da li će Ruskinju ispratit kući s jednim ili dva gema "u džepu". Dementijeva je "pomogla" Francuskinji s još pet dvostrukih pogrešaka na svoj konto. Ovo je druga pobjeda zaredom Bartoli nad mladom Ruskinjom, prva se dogodila prije niti mjesec dana u Parizu.

Prve tri nositeljice osigurale su svoje mjesto u polufinalu turnira. Najteže je bilo trećepostavljenoj Nadiji Petrovoj koja se morala vraćati nakon zaostatka od 0-1 u setovima protiv Austrijanke Bammer. Prvi set bio je najteži i Petrovoj je trebala "hladna glava" da bi se uspjela vratiti iz početnog ponora. To joj je pošlo za rukom i nakon osvojenog drugog seta potpuno se oporavlja i s dva breaka osvaja meč nakon puna tri sata igre.

Vezane vijesti

Petrova će za finale igrati protiv Mauresmo koja je rutinski odradila današnji zadatak. Bolja je bila od šeste nositeljice Shahar Peer u dva seta.

Prva koja je osigurala polufinale je i najveća favoritkinja turnira. Justine Henin svladala je Čehinju Vaidišovu ispustivši po dva gema u svakom setu. U 55-minutnom meču Vaidišova se sebi svojstvenim, odličnim servisima, nije uspjela obraniti od poraza od broja jedan na svijetu. Henin će se u drugom polufinalu susresti s francuskom uzdanicom, Marion Bartoli.

WTA Eastbourne, četvrtfinale: Justine Henin (BEL, 1) - Nicole Vaidišova (CZE, 5) 6:2, 6:2, Marion Bartoli (FRA, 8) - Elena Dementijeva (RUS, 4) 6:1, 6:0, Nadia Petrova (RUS, 3) - Sybille Bammer (AUT, 7) 6:7(6), 7:5, 6:4, Amelie Mauresmo (FRA, 2) - Shahar Peer (ISR, 6) 6:3, 6:4.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!