Ostali sportovi

Cro Cop u Londonu protiv Konga

Maja Giljanović • petak, 22.06.2007.

Organizatori UFC-a službeno su najavili okršaj Mirka Cro Copa Filipovića te Cheicka Konga na spektaklu kojeg će 8. rujna ugostiti O2 Arena u Londonu...

32-godišnji Filipović se nakon brutalnog poraza od Gabriela Gonzage u Manchesteru vraća u Englesku te će u svojoj ukupno trećoj borbi pod okriljem UFC-a pokušati doći do druge pobjede. U ožujku je, podsjetimo, tehničkim nokautom nakon nepunih pet minuta svladao Eddieja Sancheza.

Kongo je, pak, također 32-godišnjak; Parižanin koji se u oktogonu dosad borio četiri puta, a jedini je poraz pretrpio prošle godine od Carmela Marrera. Ukupno u svojoj borilačkoj karijeri impresivni 193 centimetara visoki te 109 kilograma teški Francuz ima skor od 10 pobjeda od kojih je sedam okončao nokautom, tri poraza i jedan neodlučen rezultat.

Dodatnih desetak dana priprema (Filipović je, naime, mogao birati između dva termina: 25. kolovoza i 8. rujna) u prvoj od preostale četiri borbe koje po ugovoru mora odraditi, poslužit će, vjerujemo, u savršenoj pripremi za prvu u nizu pobjeda na putu k osvajanju pojasa UFC-a te povlačenja u stilu iz okrutnog svijeta borilačkih sportova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!