Košarka

"Zeleno svjetlo" za Garnetta

Bojan Poturica • subota, 23.06.2007.

Generalni menadžer Minnesota Timberwolvesa Kevin McHale je napokon shvatio da bi za njegovu momčad najbolje bilo mijenjati Kevina Garnetta...

Nakon što dvije godine zaredom nisu izborili plasman u doigravanje, GM Wolvesa Kevin McHale je, čini se, odlučio kako je najbolje mijenjati veličanstvenog Kevina Garnetta.

Hudson želi razmjenu

Kad je načuo da će Minnesota najvjerojatnije mijenjati Kevina Garnetta, razigeravač Troy Hudson je preko svog agenta također zatražio promjenu sredine. Igrač je to koji se proslavio u sezoni 2002./03. kad je imao prosjeke od 14.2 koša i 5.7 asistencija te je nakon toga potpisao šestogodišnji ugovor u vrijednosti 37 milijuna dolara.

Ipak, razne ozljede i velika konkurencija na njegovoj poziciji, znatno su utjecale na njegove igre te je prošle sezone imao prosjek od svega 5.9 koševa i 2.1 asistencije.

Jedan od najtalentiranijih igrača lige svih vremena je tijekom svoje karijere samo jednom igrao u finalu Zapada, a zadnje dvije godine svakako neće pamtiti po najboljemu. I dok Kobea Bryanta "ubija u pojam" kad Lakersi ispadnu iz prvog kruga doigravanja te javno pokuša napraviti sve ne bi li prešao u drugi klub, Garnett je dosada bio vjeran Timberwolvesima.

Iako je po mnogima uz Duncana najbolji krilni centar današnjice, uz Garnetta se često dodaje epitet "gubitnika" iako čovjek svaku večer daje doslovno sve od sebe. No, slabi u uspjesi u doigravanju na jakom Zapadu razlog su ovakvih naziva. Ove je sezone 31-godišnji Garnett imao prosjeke od 22.4 koša, 12.8 skokova i 4.1 asistencije.

Garnett nakon iduće sezone može raskinuti ugovor sa Wolvesima (usput rečeno, iduće će sezone dobiti 23 milijuna dolara) i postati slobodan igrač. McHale sigurno ne želi izgubi Garnetta "bez odštete" pa je odlučio potražiti novu destinaciju za svoju superzvijezdu.

GM Wolvesa je već dobio ponudu Bostona, ali Garnett je izjavio da ne želi igrati za Celticse gdje bi se udružio s Paulom Pierceom. "The Kid" je u kombinacijama za Phoenix Sunse, no Wolvesi zauzvrat žele Amarea Stoudemirea, na što Sunsi (trenutno) ne pristaju.

Kako će se ova priča odvijati, ostaje da vidimo, no velika je vjerojatnost da će "veliki gubitnik" iduću sezonu dočekati u nekom drugom klubu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaSkrolNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!