Ostali sportovi

Nevjerojatan podbačaj Sanye Richards

Maja Giljanović • nedjelja, 24.06.2007.

Prošle godine neprikosnovena 400-metrašica Sanya Richards koja je lanjsku sezonu zaključila s ukupno devet rezultata ispod 50 sekundi nije se uspjela plasitari među najbolje tri na trialsima u Indianapolisu te će u svojoj udarnoj disciplini ostati bez nastupa na nadolazećem Svjetskom prvenstvu (Osaka, 25. 8. - 2. 9.)...

Niz od 18 uzastopnih pobjeda još od 2005. godine i srebrne medalje na SP u Helsinkiju, Richards je neobjašnjivo slabo istrčanom utrkom prekinula u najgore moguće vrijeme. Dvostruka prvakinja SAD-a nije pronašla suvisli razlog podbačaju: "Doista ne znam što se dogodilo, jednostavno sam se izgubila. Užasno sam razočarana, ali ću učiniti sve da na 200 metara izborim put u Japan".

Nova američka prvakinja je s istrčanim osobnim rekordom DeeDee Trotter koja je s 49.64 nadoknadila osjetni zaostatak na ulasku u posljednji zavoj te slavila ispred drugoplasirane Natashe Hastings (49.84) te treće Mary Wineberg (50.24). Usprkos najbržem ovosezonskom rezultatu postavljenom u kvalifikacijama dan ranije (50.02), Richards je na cilj pristigla tek četvrta s, vjerojatno se ne sjeća posljednji put tako sporo istrčanih, 50.69. Najvredniji rezultat dana odnosno vodeće vrijeme na svijetu ove sezone je, pak, postavio na 400 metara s preponama James Carter koji je s 47.72 slavio ispred Kerrona Clementa (47.80) i Derricka Williamsa te osvojio svoj treći naslov prvaka.

Od ostalih rezultata vrijedi izdvojiti pobjedu Angela Taylora (44.05) na 400 metara 0.05 stotinki ispred LaShawna Merritta koji je iskoristio odmaranje olimpijskog pobjednika Warinera (trči na dvostruko kraćoj dionici jer kao aktualni svjetski prvak ima automatski osiguran plasman u Osaku). 100 s preponama je, pak, pripalo Ginnie Powell (12.63) ispred svjetske prvakinje Michelle Perry (12.72), a naslovima prvaka SAD-a (po strakovito lošem vremenu) su se također okitili Reese Hoffa u bacanju kugle te Hyleas Fountain i Tom Pappas u sedmoboju odnosno desetoboju.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!