Vodeni sportovi

Skelini drugi u Amsterdamu

Sportnet, HINA • nedjelja, 24.06.2007.

Braća Siniša i Nikša Skelin zauzela su drugo mjesto u finalnoj utrci dvojca bez kormilara na utrci veslačkog Svjetskog kupa u Amsterdamu. Skelini su tim rezultatom ponijeli žutu majicu za vodstvo u ukupnom poretku Svjetskog kupa...

Skelini su stazu prošli za 6:24.16 minuta, a bili su oko pola sekunde sporiji od pobjedničkog čamca svjetskih doprvaka iz Novog Zelanda u kojem su veslali Nathan Twadlee i George Bridgwewater. Treće mjesto zauzeli su Francuzi Erwan Peron i Laurent Cadot (6:24.32), a dalje su ciljem prolazili Južnoafrikanci, Česi i Nijemci.

Inače, do samog cilja vodili su Francuzi, a Skelini su većinu utrke bili četvrti da bi u završnici došli do srebra. Presudio je snažan start kojim je hrvatski dvojac uspio preteći francusku posadu koja je vodila sve do zadnjih 500 metara.

Iako su u jednom dijelu braća Skelin i povela utrku, Novi Zeland uspio se othrvati žestokim napadima i ušao u cilj s 0.49 sekundi prednosti pred hrvatskim dvojcem i trećeplasiranim Francuzima.

Hrvatski četverac bez kormilara Igor Boraska, Hrvoje Marić, Branko i Marin Begović u B finalu na cilj je stigao posljednji, šesti i osvojio ukupno 12. mjesto.

Ovo je bila druga utrka Svjetskog kupa. Sljedeća regata na rasporedu je za tri tjedna u švicarskom Lucernu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!