Ostali sportovi

Wilson ispisala povijest jahačkog sporta

Maja Giljanović • ponedjeljak, 25.06.2007.

Emma-Jayne Wilson ušla je u povijest kao prvi ženski jockey u povijesti Queen´s Plate utrke - najveće u Kanadi koja se od 1868. godine održava na stazi Woodbine u Torontu...

25-godišnjakinja je u svom drugom nastupu (lani je završila 12.) jašući na prekrasnom vrancu Mike Foxu na cilj stigla ispred Alezzandra te uoči utrke izrazitog favorita Jiggs Coza.

"Ovo je jednostavno nevjerojatan osjećaj i presretna sam da smo svima koji su tvrdili da Mike nema potencijala pokazali da su pogriješili. Oduševljeni smo", izjavila je na dodjeli trofeja Kanađanka inače osvajačica prošlogodišnjeg naslova najboljeg šegrta godine. Jahački je svijet, pak, zadivila 2005. godine ukupno osvojivši 175 utrka te zaradivši 6.9 milijuna dolara dok je prošle sezone pobijedila 144 puta te osvojila samo 6.5 milijuna. Ujedno je ušla na Listu najutjecajnijih sportašica kanadskog sporta uopće.

Pobjeda Mike Foxa vrijedna je 600 000$, a njegova je četvrta u osmom pojavljivanju na stazi.

Wilsonova je godinu dana nakon trijumfa prve trenerice Josie Carroll (s Edenwoldom) nadmašila dosad najbolju poziciju jedne jahačice: drugo mjesto Francine Villeneuve 1991. godine, a sledeću će prigodu za slavlje imati na drugoj od ukupno tri postaje Krune; u srpnju, naime, slijedi Prince of Wales utrka dok je u kolovozu na rasporedu Breeders´.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!