Tenis

Jelena opet pala na startu

Kristian Hohnjec • srijeda, 27.06.2007.

Još jedna godina, još jedan poraz u prvom kolu Wimbledona za Jelenu Kostanić Tošić. Danas je na terenu broj 10 poražena protiv mlade Bjeloruskinje Viktorije Azarenke, koja je slavila svoju prvu pobjedu u All England Clubu nakon uvjerljivih 6:3 6:1....

Mijenjaju se godine, protivnice također, međutim Kostanić Tošić nikako ne uspijeva pronaći dobitnu formulu za travu. Njezina pretežno defenzivna igra očito ne prolazi dobro na "zelenoj" podlozi, o čemu svjedoči i sedam uzastopnih poraza u prvom kolu Wimbledona. Od 2000. godine pa do danas, jedino je prije dvije sezone uspjela dobiti set protiv tada 16-godišnje Nicole Vaidišove.

Jelena je otvorila meč servisom i povela s 1:0, no tada slijedi serija Azarenke koja breakom preokreće rezultat na 3:1. Sljedeći gemovi nisu donijeli probleme za tenisačicu na servisu, a nekada prva juniorka svijeta još je jednom oduzela servis našoj igračici za zaključenje seta rezultatom 6:3. Nakon što je Viktorija dobila prvi gem drugog seta, meč je prekinut zbog kiše.

Za manje od sat vremena uslijedio je nastavak u koji je ponovo bolje krenula 46. igračica svijeta. Odmah po povratku na teren, Jelena gubi servis i nakon nekoliko minuta već je 3:0 za Bjeloruskinju. Izgledalo je uistinu beznadno, budući da do tog trenutka Hrvatica nije osigurala niti jednu break priliku. Nakon što je u sljedećem gemu spasila loptu za 4:0 i dobila prvi gem u drugom setu, Jelena konačno uspijeva učiniti nešto na Azarenkin servis. Došla je Kostanić Tošić do 40:40, ali dalje nije išlo. I tada slijedi konačan raspad, Jelena gubi servis na nulu, te Azarenka servira za meč kod 5:1. Suočena s gubitkom meča Kostanić Tošić konačno stiže do prve dvije break prilike, koje ostaju nerealizirane, dok Azarenka koristi svoju prvu meč loptu za uvjerljivih 6:3 6:1.

Još jedan rani povratak kući za Jelenu Kostanić Tošić, koja je na travi ostvarila tek jednu pobjedu. Prošle sezone u Hertogenboschu svladala je malo poznatu Japanku Eriku Takao.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!