Košarka

Lakersi out, Garnett u Sunse?

Bojan Poturica • srijeda, 27.06.2007.

NBA draft je sve bliže, no glavna priča oko najjače košarkaške lige su Kevin Garnett i Kobe Bryant, koji, čini se, ipak neće igrati zajedno sljedeće sezone...

Los Angeles Lakersi pokušali su sve ne bi li u svoje redove doveli Kevina Garnetta i time zadovoljili Kobea Bryanta, ali Minnesota Timberwolvesi nisu bili zadovoljni ponudom Lakersa.

Naime, prvotno su Lakersi pokušali organizirati razmjenu u kojoj bi sudjelovale četiri momčadi, a Lamar Odom i Andrew Bynum bi krenuli put Wolvesa. Jermaine O'Neal bi iz Pacersa prešao u Boston, dok bi u trade bilo uključeno još nekoliko igrača ih četiri momčadi.

Nakon toga su Lakersi ponudili Wolvesima Odoma, Bynuma i Kwamea Browna u zamjenu za Garnetta i Troya Hudsona, ali Wolvesi, koji žele dobiti mlade i perspektivne igrače ili nekoliko visokopozicioniranih pickova na draftu, nisu bili zadovoljni ponuđenih. Iako Lakersi još uvijek nešto pokušavaju, čini se da od posla neće biti ništa.

No, jasno je da će Garnett najvjerojatnije prije drafta koji je na rasporedu sutra, promijeniti sredinu. Glavni "favoriti" za dovođenje Big Ticketa su Phoenix Sunsi koji bi u razmjenu uključili i Atlanta Hawkse.

U tom bi slučaju Garnett stigao u Sunse, a Amare Stoudemire bi prešao u Hawkse. Hawksi bi Wolvesima poslali prava na treći i 11. izbor nadolazećeg drafta, te, zajedno sa Sunsima, još nekoliko igrača. Ovo bi Wolvesima bila idealna razmjena za početak rekonstrukcije momčadi. Sunsi pak nisu oduševljeni prijedlogom da puste Stoudemirea, ali Mike D'Antoni vjeruje da je Garnett jedini igrač u ligi koji može parirati Timu Duncanu, koji je glavni razlog zbog kojega Sunsi imaju problema sa Spursima u doigravanju.

Iako nije sigurno hoće li Sunsi i Wolvesi isposlovati razmjenu, sigurno je da će biti burno u Los Angelesu. Naime, ne dođe li Garnett u "grad anđela", jasno je da će zahtjevi Kobe Bryanta za prelaskom u drugu momčad postati sve glasniji i žešći.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaSkrolNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!