Tenis

Skori dolazak Tajvanki

Maja Giljanović • četvrtak, 28.06.2007.

U prostorijama TK Split na Firulama je danas u Splitu održana prva konferencija za novinare uoči dvoboja hrvatske Fed Cup reprezentacije s Tajvanom za ostanak u Skupini 2 svjetskog tenisa...

Predsjednik kluba Tomislav Tukić je kao suorganizator dvoboja izrazio zadovoljstvo povratkom reprezentativnog tenisa u Split nakon punih jedanaest godina (poraz u rujnu 1996. godine Davis Cup reprezentativaca od Australije) odsustva te se pohvalio opsežnim infrastrukturnim pothvatom kojim su zadovoljeni strogi kriteriji Međunarodne teniske federacije. Zahvaljujući rekonstrukciji Centralnog terena, postavljanjem montažnih tribina, obnovom fitness prostorija, ali u prvom redu instaliranom vrhunskom rasvjetom, Splićani su ispunili sve zahtjeve nakon čega je ITF Hrvatskom teniskom savezu izašao u susret te odobrio kasniji početak susreta.

Propisi ITF-a, naime, zahtijevaju početak prvog meča šest sati prije zalaska sunca, ali poučeni iskustvom s Bola (dupkom pune plaže - prazne tribine) HTS je tražio i dobio početak u 16 sati (subota, 14. srpnja) odnosno 15 (nedjelja, 15. srpnja) zahvaljujujući čak 1200 luksa snažnoj rasvjeti, savršeno odgovarajućoj televizijskim kamerama koje će dvoboj iz Splita izravno prenositi.

Izvršna direktorica Hrvatskog teniskog saveza Marina Mihelić je također zadovoljna izborom upravo Splita za domaćina više nego zahtjevnog susreta: "TK Split je uistinu ambiciozno ušao u projekt Fed Cupa koji je, vjerujem, samo prvi korak u skoroj potpunoj rehabilitaciji kluba, a podrška ispunjenih, nadamo se, tribina, pomoći će nam na putu ka vrlo važnoj pobjedi protiv teškog protivnika".

Tajvanke će se, čini se, uistinu pokazati (pre)velikim zalogajem; samo naizgled bezopasna, radi se zapravo o reprezentaciji čija je najbolje rangirana igračica Yung-Jan Chan 51. na WTA listi, a da je opasna pokazala je i nominalno druga Su Wei Hsieh (125.) koja je Tatjanu Golovin primjerice u prvom kolu Wimbledona odvela do 8:6 u trećem setu. Par im je, pak, odlična kombinacija Chan/Chuang, ovogodišnje finalistice Australian Opena te 10. i 11. na svijetu.

Hrvatska će, pak, kako trenutno stvari stoje, biti desetkovana povredama: teško da će se na vrijeme od neugodne ozljede oporaviti Karolina Šprem, a upitna je i Sanja Ančić. Izbornik Prpić moći će računati na Jelenu Kostanić Tošić (u vrlo lošoj je formi), mlađahnu Petru Martić te u ovom trenutku najbolju hrvatsku igračicu Niku Ožegović koja je korak naprijed u karijeri učinila prolaskom prvog kola Wimbledona.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!