Zimski sportovi

Završio draft, kreće ljetni lov

Krešimir Ferlak • četvrtak, 28.06.2007.

Proteklog vikenda je u Columbusu održan draft, gdje su se birale potencijalno nove Nhl zvijezde, a za par dana krenut će veliki ljetni lov na slobodne igrače, gdje ima podosta zanimljivih imena...

Draft. Često vrlo nesigurna stvar. Događalo se da i prvi izbori nisu kasnije napravili nikakvu karijeru, a i da izbori 7. kruga budu prave zvijezde. U Chicagu se nadaju da će njihov prvi izbor ipak postati veliki igrač. Prema svim pretpostavkama to bi se trebalo desiti. Patrick Kane je ovogodišnji prvi izbor. Uzeo ga je Chicago, preporuke su mu fantastične, u narednim godinama vidjet će se da li u bile točne. Uz mladog Amerikanca Kanea, treba još podcrtati neka imena. Prije svih James van Riemsdyk, Kyle Turris i Karl Alzner , koje su redom uzeli Philadelphia, Phoenix i Washington. S obzirom da Rusi nisu potpisali dogovor europskih federacija s Nhl-om, njihova nova zvijezda Aleksej Čerepanov je završio tek kao 17. izbor. Uzeli su ga New York Rangersi, i mogao bi to biti dobar posao jer se ipak očekuje da će ugovor biti kad-tad potpisan.

Nakon drafta, cijela liga se okreće utakmici za slobodnim igračima koja počinje prvog srpnja. Ima tu velikih imena. Prije svih, Scott Gomez, dosadašnji napadač New Jersey Devilsa te Daniel Briere koji još nije dobio ponudu svog Buffala mogli bi biti najveće ribe u moru free agenta. No, ima tu još velikih imena. Braniči Scott Hannan, Sheldon Souray, a možda i Mathieu Schneider, za kojeg se ipak očekuje da ostane s Red Wingsima bili bi pun pogodak svakoj momčadi. Posebna pozornost se obraća na velikog genijalca Petera Forsberga. Vjerojatno najbolji švedski hokejaš svih vremena muku muči s ozljedama i pitanje je hoće li nastaviti karijeru. Ako hoće, klubovi će stajati u redu za njegov ugovor, ako ne, svjetski sport će izgubiti jednog velikog čovjeka. < p>Kako god bilo od srpnja će biti dosta promjena u klubovima, vjerojatno će se dogoditi i koji veliki trade, a tko će najviše profitirati vidjet ćemo. Anaheim Ducksi su završili sezonu sa naslovom, a tko će početi novu sezonu kao prvi favorit doznati ćemo kroz dva vruća ljetna mjeseca.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!